Više stila i elegancije
20

Bentayga S Black Edition je "specijalka" iz Bentleyja

D. B.
Bentley je osigurao još više stila i elegancije za uvijek popularni model Bentayga te je predstavio novi specijalni model Bentayga S Black Edition.

Iz Bentleyja kažu da je Bentayga S Black Edition njihov najupečatljiviji SUV koji su ikad proizveli. Ističe se od drugih verzija zahvaljujući različitim crnim detaljima, uključujući zatamnjene prozore. SUV ima i crne natpise te je opremljen Bentleyjevim Styling Specification body kitom.

Kupci mogu izabrati jednu od sedam dostupnih boja za detalje, a to su Mandarin, Signal žuta, Klein plava, Pillar Box crvena, Ice, Hyper zelena i Belgua. Ovi detalji nalaze se na prednjoj masci, pragovima, stražnjem difuzoru, stražnjem krilu, ali i u unutrašnjosti.

Govoreći o unutrašnosti, ona uključuje bogatu Beluga kožu s kontrastnim koncem i ušivenu S oznaku na sjedištima. Prisutni su i karbonski detalji na centralnoj konzoli, a Dark Chrome paket je u ovom slučaju standardan te uključuje metalne detalje. Kupci će moći birati između tri dostupna ozvučenja, uključujući Naim.

Bentayga S Black Edition ima 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji isporučuje 550 KS i 770 Nm obrtnog moemnta, od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 4,5 sekundi te dostiže maksimalnu brzinu od 290 km/h. Model je standardno opremljen elektronskim sistemom upravljanja na svim točkovima, kao i sportskim ovjesom dizajniranim za što bolje prijanjanje. Bentley Dynamic Ride sistem s električnom aktivnom kontrolom šasije također je na listi tehnologija ovog SUV-a.

Bentley je uvrstio i novi Sport mod vožnje, koji poboljšava osjećaj upravljanja, smanjuje naginjanje karoserije te osigurava bolju reakciju na okretanje upravljača. Torque vectoring sistem je također rekalibriran, a sportski izduvni sistem je dio standardne opreme.

Bentayga S Black Edition ostaje sposoban na terenima izvan "utabanih" staza zahvaljujući svojim off-road modovima Snow, Wet Grass, Dirt and Gravel, Mud and Trail i Sand.

Kupci mogu dobiti Bentley S Black Edition i s hibridnim pogonom. Ovaj model pokreće 3,0-litarski TFSI V6 benzinski motor koji isporučuje 463 KS, a tu je i elektromotor sa 136 KS. Za ubrzanje do "stotke" potrebne su 5,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 254 km/h.