Ima sve što je potrebno
294

Autobus pretvoren u dvospratni pokretni dom za osmočlanu porodicu

D. B.
Na boravak u kamperima se potrebno naviknuti, nekima to predstavlja veliki izazov, a šta tek reći za porodice koje imaju više članove. Međutim, ima i onih koji u njima ugodno žive.

Porodica Evelyn ima osam članova te je pronašla fantastično rješenje. Veliki autobus je pretvorila u dvospratni pokretni dom koji ima dva toaleta i terasu na krovu. Vozilo se koristi kao dom, ali i za putovanja. Na taj način porodica provodi dosta vremena zajedno.

Ulaz u autobus/kamper predstavlja ured i odmah je do pozicije vozača, a iza se nalazi kuhinja s velikim frižiderom i zamrzivačem. Kuhinja odvaja ulaz od ostatka autobusa, a opremljena je s dva šanka, sudoperom te pećnicom. Dvije klupe i dugi sto čine trpezariju, dok veliki prozori omogućavaju odličnu osvjetljenost. Prvi toalet se nalazi u stražnjem dijelu autobusa, dok je drugi na spratu. Autobus ima odvojenu tuš kabinu, što je itekako korisno za osmočlanu porodicu, odnosno dvoje odraslih i šestero djece. Tuš kabina je smještena između prvog i drugog sprata na samim stepenicama.

Drugi sprat je rezervisan za spavaće sobe koje se kao i drugi toalet nalaze u stražnjem dijelu. Autobus ima i mašinu za pranje i sušenje veša. Prednji dio ovog ogromnog kampera se koristi kao dnevni boravak i prostor za igru, dok je u podu "skriven" krevet za roditelje. Ljestve iz prostora za dnevni boravak vode na krov, odnosno terasu, gdje se nalaze solarni paneli.

Kako zapravo izgleda autobus pretvoren u kamper, pogledajte u prilogu.