{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Auto Show još danas ispred BBI centra

8.11.2015. u 08:11
53
26
Auto Show još danas ispred BBI centra
53
Ovih dana na trgu ispred BBI centra u Sarajevu pažnju građana ali pogotovo ljubitelja automobila plijenila je izložba Auto Show koja je ujedno i edukativnog karaktera.
Auto Media Group i Auto 4x4 Club organizirali su Jesenji Auto Show koji, u okviru akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini" traje od 05. novembra, do danas, 08. novembra.

Auto Show je realiziran u sklopu "Akcije za sigurnost na cestama" koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

U svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje, u saobraćajnim nezgodama život izgubi 1,3 miliona ljudi, a preko 50 miliona ljudi ostane trajno nepokretno ili zadobije povrede.

Ovoj "crnoj" statistici Bosna i Hercegovina doprinosi sa najmanje 400 poginulih i 11.000 povrjeđenih lica godišnje, te zauzima neslavno posljednje mjesto u Evropi. Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH je tri puta veća nego u zapadnoevropskim zamljama.

Na Trgu ispred BBI Centra predstavljeni su "old timer" automobili, trkaći automobili, noviteti i to premijere sa sajma automobila u Frankfurtu, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađe, karting i bolid F1 na električni pogon, vozila saobraćajne policije i BIHAMK-a, radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja.

Ućešće su uzela i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Ova preventivna akcija bi trebala postati tradicionalna sa terminima održavanja u proljeće i na jesen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: