|

Auto presvlake za novu Octaviju proizvode se u BiH

Auto presvlake za novu Octaviju proizvode se u BiH
0
Klix.ba
29.1.2013. u 13:20
0
komentara
0

dijeljenja
Proizvodnja auto presvlaka za treću generaciju Škodinog bestselera počela je u Preventovim proizvodnim pogonima u Zenici. Na ovoj lokaciji se šiju tekstilne i kožne auto presvlake za Octaviju koja je prošle sedmice doživjela svoju svjetsku novinarsku prezentaciju u Portugalu.
Foto: E. Zubović/Klix.ba Foto: E. Zubović/Klix.ba

"Trenutno proizvodimo 120 garnitura auto presvlaka dnevno. U 2013. godini planiramo povećati kapacitet proizvodnje i do 400 garnitura koje će se šiti na dnevnoj osnovi, ističe Sulejman Topalović, rukovodilac Preventa u Zenici, te dodaje kako će na ovom projektu raditi ukupno 150 ljudi.

Dolazak nove ŠKODA Octavije na bh.tržište može se očekivati u mjesecu maju. Octavia je u 2012. godini zauzela 43% od ukupne prodaje ŠKODA modela u BiH i neprikosnoveni je lider u svojoj klasi gdje zauzima preko 26% učešća u segmentu.

"Nova Octavia na osnovu preliminarnih reakcija može i još bolje biti pozicionirana s obzirom da je smatraju najboljom Octavijom ikada. Ovaj automobil je u svakom pogledu klasa za sebe. U 2013. godini kako na globalnom tako i na bh.tržišu Octavia će biti naš glavni adut“, ističe Senad Trnka, marketing menadžer ŠKODA BiH.

Proizvodni pogoni Prevent Zenica Proizvodni pogoni Prevent Zenica

U 2012. godini ŠKODA BiH je ostala lider u prodaji novih putničkih automobila, gdje je više od decenije na liderskoj poziciji sa gotovo 20% tržišnog učešća. Najprodavaniji modeli su Fabia i Octavia.

Nova ŠKODA Octavia narasla je u odnosu na prethodnu generaciju, u svakom pogledu. To se prije svega odnosi na velikodušnu količinu prostora, kakvu očekujemo od automobila više klase vozila, a najbolji u klasi je i volumen prtljažnika sa 590 litara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.