Svečanost u Minhenu
0

Audi Q5 plasiran na sami vrh offroadera

Sarajevo-x.com
Prema mišljenju čitatelja stručnog magazina "OFF ROAD“ najbolji offroader ove godine, bez sumnje, je Audi Q5. U konkurenciji "Luksuznih SUV vozila” treće mjesto je zauzeo Audijev SUV visokih performansi, Q7.

Na svečanoj dodjeli, koja je sinoć je upriličena u Minhenu, glavnu nagradu je preuzeo Hans-Joachim Radde, odgovoran za marketing AUDI koncerna, za tržište Njemačke.

"Audi Q5 spaja dinamiku i sportski duh sa interijerom izuzetne varijabilnosti. On je allrounder savršen za slobodno vrijeme i porodicu. I upravo to kupci dugoročno očekuju od ovog segmenta vozila”, rekao je Raddea.

Audijev vrhunski SUV, Audi Q7, također je stekao naklonost čitatelja lista "OFF ROAD”, te se u klasi "Luksuznih SUV vozila” plasirao na veoma dobro treće mjesto.

"Sport, slobodno vrijeme i biznis –Audi Q7 ispunjava sva očekivanja, dok njegov motor 3.0 TDI clean dizel već danas ispunjava futurističke norme izduvnih gasova Euro 6, čije je uvođenje predviđeno tek za 2014.godinu”, dodao je Radde.

Ove godine su čitatelji magazina "OFF ROAD" (njih 25.000), među nominiranih 97 modela, najveće povjerenje ukazali Audijevom Q5.

Izbor stručnog magazina "OFF ROAD” održava se još od 1982. godine.