auto
0

Audi prima narudžbe za A4 Allroad Quattro 3.0 TDI

Klix.ba
Audi A4 Allroad Quattro je sada moguće naručiti u Evropi.

Audijev Allroad Quattro karavan je debitovao na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu, a sada kompanija prima narudžbe kupaca iz Evrope.

Najeftiniji model je onah koji pokreće 2,0-litarski TDI motor sa 163 KS, a njegova cijena iznosi 44.750 eura. Ipak, još uvijek nije dostupan, a Audi je saopćio da će se u ponudi naći od ljeta zajedno sa modelom koji pokreće 2,0-litarski TFSI motor. Do tada, prvi kupci mogu naručiti skuplji model sa 3,0-litarskim TDI motorom, koji će biti dostupan u dvije verzije, sa 218 i 272 KS. Početna cijena prve verzije je 49.750 eura, dok će druga koštati barem 54.400 eura.

Audi A4 aAllroad Quattro dolazi sa sedmostepenim S tronic mjenjačem, xenon svjetlima, elektronskim otvaranjem vrata prtljažnika, krovnim nosačima i 17-inčnim aluminijskim naplacima. Automobil posjeduje novorazvijeni quattro pogon na sva četiri točka, kao i Audijevu ultra tehnologiju koja smanjuje potrošnju bez negativnog utjecaja na vuču.

U poređenju sa standardnim A4 Avant modelom, allroad verzija je od tla podignuta za 34 milimetra.

Isporuke Audija A4 Allroad Quattro 3.0 TDI će početi za nekoliko mjeseci, a potom će uslijediti isporuka modela sa 2,0-litarskim TDI i 2.0-litarskim TFSI motorima.

Vezani članci