{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Audi će do 2020. predstaviti tri električna automobila

20.3.2017. u 09:46
12
13
Audi će do 2020. predstaviti tri električna automobila
12
Audi će do 2020. predstaviti tri električna automobila
U Audiju su najavili da će do 2020. godine na tržištu imati tri električna automobila, a prvi od njih trebao bi biti spreman već naredne godine.
Veliki električni SUV koji bi se trebao pojaviti već naredne godine u Audiju za sada nazivaju samo "e-tron", a prema riječima Ruperta Stadlera (predsjednik Uprave) električni automobil s pogonom preko obje osovine, svakodnevnom upotrebljivošću i autonomijom koja iznosi oko 500 kilometara predstavljat će prekretnicu njemačke automobilske kompanije.

Nakon električnog SUV-a Audi bi 2019. godine trebao predstaviti crossover model e-tron Sportback, a godinu poslije trebao bi stići i električni automobil koji će svojom veličinom biti uporediv s Audijevim modelom A1."Nemamo namjeru samo elektrificirati A1, jer nam koncepcija koja isključuje konvencionalni motor i sve ono što uz njega ide daje priliku da kreiramo zanimljiviji automobil", rekao je član Uprave Audija Dietmar Voggenreiter koji očekuje veliku potražnju za električnim automobilima u periodu od 2020. do 2023. godine i najavljuje da će do sredine naredne dekade svaki treći Audijev automobil biti hibrina ili potpuno električna verzija.Pored "struje", u Audiju i dalje računaju na pogon koji osigurava kompresovani prirodni plin, a spomenuto rješenje s kojim se drastično smanjuje emisija CO2 kupcima se već nudi uz modele A3 Sportback g-tron i A4 Avant g-tron.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: