Oldtimer cabrio skup
1.1k

Atraktivni oldtimer kabrioleti iz cijele Evrope uljepšali subotu u Sarajevu

E. Z.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Više od četrdeset zaljubljenika u oldtimere iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Italije, Rumunije i Austrije došli su u Sarajevo kako bi predstavili svoje atraktivne oldtimer kabriolete.

Nakon potpunog zastoja uzrokovanog pandemijom virusa korona ali i dugog perioda kišovitog i tmurnog vremena u naš grad došlo je sunce i prava ljetna atmosfera, a dašak šarolikosti u Sarajevu je danas donijela i zanimljiva povroka klasičnih kabriolet automobila.

Kolona kabrioleta jutros je krenula u obilazak Sarajeva ispred hotela Holiday, te se nakon kruga preko Trebevića i zajedničkog fotografisanja spustila na Baščaršiju. Kod prepoznatljivog Sebilja oldtimer-cabrio automobili su privukli veliku pažnju građana i turista kojih je ove godine znatno manje nego inače. Povorka je nakon toga krenula u vožnju do Sarajevo City Centra, a na platou ispred SCC-a su automobili bili dostupni za fotografisanje i razgledanje, dok su svi posjetitelji mogli glasati za svoje favorite u osam neobičnih kategorija koje su uključivale najljepši cabrio oldtimer, auto tvojih snova, auto sa kojim bih išao na ljetovanje i slične.