Zvanična potvrda
23

Aston Martin Valhalla je sljedeći automobil Jamesa Bonda

D. B.
Kompanija Aston Martin je zvanično potvrdila da će se hiperautomobil Valhalla pojaviti u predstojećem filmu o britanskom agentu Jamesu Bondu.

Glasine su počele kružiti ranije ove sedmice, a mediji su javili da je primjerak hibridnog hiperautomobila dostavljen u studio. Sada je Aston Martin potvrdio da će Valhalla biti novi Bondov automobil u još uvijek neimenovanom filmu koji će stići u kina u aprilu 2020. godine.

Međutim, Valhalla nije jedini automobil koji će se pojaviti u filmu, jer ćemo vidjeti i model DB5 nakon 2012. godine i filma "Skyfall". Također, pojavit će se i Aston Martin V8 prvobitno viđen u filmu "The Living Daylights" iz 1987. godine.

Ime modela Valhalla je inspirisano nordijskom mitologijom jer se tako naziva mjesto u koje nakon smrti idu ratnici. Hiperautomobil pokreće V6 hibridni pogon koji isporučuje oko 1.000 KS. Proizvodnja će početi krajem 2021. godine.

Prvi Aston Martinov model koji se pojavio u Bondovom filmu bio je DB5, a to je bio film "Goldfinger" iz 1964. godine. Film je pozitivno utjecao na prodaju pa je veza između proizvođača i franšize postala neraskidiva.