auto
0

Alfa 8C Spider u 500 komada

FENA
Malo je automobila u ovom stoljeću zaokupilo toliko pozornosti ljubitelja lijepih i brzih automobila kao što je to Alfa 8C Competizione. Međutim, velik interes ovaj će model morati podijeliti s novim Alfinim adutom. Objavljene su službene tvorničke fotografije istog automobila, ali u Spider verziji, što se u prijevodu čita kao kabriolet.

Alfa 8C Spider je u pravom smislu mali talijanski super automobil kojeg pokreće 4.7-litarski V8 motor najveće snage 450 KS. Snaga se na stražnje kotače prenosi pomoću sofisticiranog poluautomatskog mjenjača sa šest stupnjeva u F1 stilu.

Kokpit je cijeli u kevlaru, a unutrašnjost je tako uređena tako da se pritiskom na prekidač Alfa 9C Spider u trenu može pretvoriti u pravi čistokrvni GT Cruiser. Specijalna izvedba krova odlično je riješena za razliku od kompliciranih i nepouzdanih rješenja krovnih mehanizama kod konkurencije.

Boja krova prema želji kupca može se obojiti u drugu boju i na taj način dobiti originalnu verziju. Alfa 8C Spider će se proizvesti u količini od samo 500 komada i očekuje se da će se kao i kupe rasprodati za manje od tjedan dana. Alfa 8C Spider imat će premijeru na predstojećem Salonu automobila u Ženevi koji se održava početkom idućeg mjeseca.