Uzeli i 300 ključeva
34

Alabama: Lopovi ukrali automobile iz Dodgeovog salona vrijedne 1,2 miliona dolara

D. B.
Salon u Arabu u Alabami pretrpio je gubitak od 1,2 miliona dolara nakon što su tokom noći ukradena potpuno nova vozila.

Lokalna policija je saopćila da se na listi ukradenih automobila nalazi potpuno novi Dodge Challenger SRT Demon 170, jedan od najtraženijih modela u proteklih nekoliko mjeseci. Pored toga, ukradeno je 300 ključeva automobila te snimci sigurnosnih kamera, što otežava napore za pronalazak lopova.

North Country Chrysler Jeep Dodge Ram i povezani North Country Ford salon pokradeni su nakon ponoći u nedjelju 7. aprila, a ukradeno je ukupno osam automobila i kamioneta, uključujući brojčano ograničene modele kao što su Dodge Challenger SRT, Demon 170, Ram 1500 TRX i Ford Bronco Raptor.

Lopovi su se odlučili na već poznat način provale, razbili su prozor kamenom, nakon čega su obavili ono što su zamislili. Pristupili su sigurnosnim kamerama, koje ne samo da su isključili, nego su izbrisali snimke nastale satima ranije, a sve kako ostavili što manje tragova.

Greg Anthony, generalni menadžer salona North Country FOrd, rekao je da su lopovi spojili kompjuter sa sefom za ključeve kako bi ga otključali te da su ukrali više od 300 ključeva.

Iz policije su rekli da je krađa bila veoma dobro organizovana i sofisticirana te da su je obavili profesionalni kriminalci. Međutim, odlazak lopova je bio manje sofisticiran, jer su za probijanje vrata i izlazak iz objekta iskoristili pomenuti Dodge Challenger SRT Demon. Uprkos tome, za krađu se saznalo tek ujutro.

Od tada su pronađena dva automobila, no šest ih još uvijek nedostaje.