auto
0

5 zvjezdica za novi Bravo, briljirali Legend i Corolla

FENA
Novi Fiat Bravo
Novi Fiat Bravo
Objavljeni su najnoviji rezultati Euro NCAP testova sigurnosti, kojima su bili podvrgnuti: Fiat Bravo, Toyota Corolla, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander i Honda Legend.

Najbolje rezultate ostvarili su Honda Legend i Toyota Corolla, koji su osvojili po pet zvjezdica za sigurnost odraslih putnika, četiri zvjezdice za sigurnost djece i po tri za sigurnost pješaka. Niko od testiranih automobila nije uspio osvojiti četiri zvjezdice za sigurnost pješaka pa je stoga logično očekivati da bi se u slijedećim generacijama trebalo više pažnje posvetiti tom polju sigurnosti.

Zanimljiva je i činjenica da su i Honda CR-V i Mitsubishi Outlander, kao predstavnici manjih off-road automobila, osvojili po četiri zvjezdice za sigurnost odraslih putnika. Ovime se još jednom dokazala teorija po kojoj robusniji automobil nisu nužno ujedno i sigurniji.

Fiat Bravo u potpunosti je opravdao velika očekivanja. Maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost, solidne tri za sigurnost djece te dvije za sigurnost pješaka u svakom je slučaju i više nego dovoljno za tvrdnju kako je vožnja u novom Bravu sigurna vožnja.