Strašna nesreća u Italiji
248

Tragičan medeni mjesec u Veneciji: U "autobusu smrti" poginula Antonela, Marku se bore za život

M. G.
Foto: EPA/Facebook
Foto: EPA/Facebook
U stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer kada je autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji u Italiji policija je trebala 24 sata da uz pomoć ljekara i analize DNK identificira svih 36 osoba koje su se nalazile u vozilu.

Među 21 osobom koje su izgubile život u ovoj tragičnoj nesreći bila je i Antonela Baković iz Splita. Prema informacijama objavljenim u Corriere della Sera, Antonela je bila na medenom mjesecu sa svojim suprugom, Markom Bakovićem, koji je teško povrijeđen i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici u Venetu.

Par se venčao prije samo tri sedmice u Splitu te su odabrali Veneciju kao svoju prvu stanicu na putovanju. U utorak su stigli u Veneciju i oko 19:30 sati ukrcali su se u autobus koji je krenuo iz venecijanskog Tronchetta prema kampu Hu u Margheri, gdje su planirali provesti dio svog medenog mjeseca u Italiji.

Nažalost, umjesto sreće i radosti, dogodila se tragedija kada se autobus, vjerovatno zbog zdravstvenih problema vozača, izmakao kontroli i srušio u petnaest metara duboku provaliju.

Hrvatski mediji pišu da je Antonela bila u petom mjesecu trudnoće.