Svijet
39

Zbog seksa se našli s muškarcem preko interneta: Trudnica zadavljena, momak obezglavljen

Klix.ba
Brooke Slocum i Charles Oppenneer
Djevojka u osmom mjesecu trudnoće je zadavljena, a njenom je dečku odrubljena glava nakon što su se preko Craiglista našli sa strancem s kojim su namjeravali da imaju seks.

Brooke Slocum (18) držana je u zatočeništvu u domu 31-godišnjeg Bradyja Oestrikea, prije nego ju je zadavio i ugurao u prtljažnik od auta. Njena nerođena kćerka, kojoj su namjeravali dati ime Audi Lynn, također je preminula.

Šef policije James Carmody je dodao kako je tijelo dečka ubijene, Charlesa Oppenneera (25), pronađeno obezglavljeno u parku dan ranije, no njegova glava još uvijek nije pronađena.

Nakon što je par nestao 12. jula, Oestrike je konačno pronađen prošlog četvrtka, kada je i policija pretražila njegovu kuću. On je izvršio samoubistvo pucnjem nakon što je, bježeći od policije, u nesreći oštetio auto. U njegovom je prtljažniku, piše Daily Mail, pronađeno beživotno tijelo Brooke Slocum.

Istražitelji su preko sadržaja mailova otkrili kako je Slocum ubicu pronašla preko Craiglista, dogovorivši s njim susret.

Plan je bio da se Oppenneer nađe sa Oestrikeom, koji je trebao biti prisutan za vrijeme dok ovaj ima seks sa svojom trudnom djevojkom. Oestrike je, navodno, paru trebao i platiti određen iznos novca za ovaj dogovor.

U međuvremenu, otac trudnice je otkrio kako je znao za bizarne planove para, rekavši kako je njegova kćerka bila očajna u tome da učini bilo šta kako bi ugodila svom momku, kako bi ostala s njim i kako bi odgajali dijete zajedno.

"Moja je kćerka bila očajna u pokušaju da vrati i zadrži oca svog djeteta, bez obzira na to koliko je to koštalo. Bila je spremna čak i da na Craigslistu upozna muškarca koji će joj platiti za takvo nešto, samo zato jer je njen momak bio izuzetno manipulativan… Bila je spremna da prolazi kroz pakao samo kako bi zadržala porodicu na okupu", kazao je shrvani otac za Wood-TV.

On je dodao kako je njegova kćerka pisala pisma svom nerođenom djetetu, sa svim razlozima zašto je upoznavala ljude preko interneta za seks, te pokušala objasniti da "samo želi biti voljena".

Također, otac je dodao kako ju je upozoravao na opasnosti koje prijete prilikom upoznavanja nepoznatih muškaraca preko interneta, no navodno je bila "tinejdžerica kojoj niko ništa nije mogao".

Policija još uvijek nije razjasnila motive zločine, a istraga još traje.