Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Burkina faso dok Rusija nije dosla uklonila nekolonijalnu upravu Francuske prodavali si svoja prirodna bogastva za 8 dolara Francuskoj da bi ta ista Francuska to prodavali za 200 dollara i tako su Franzuci pravili ogroman profit na racun Burkine faso
Dok vidim sliku makrona, čitaj Morona, u članku, znam da je neka prevara ili pljačka, pok okriljem tzv „islamskog terorizma“ u pitanju ! Francuzi opustošili prirodna bogatstva Afrike i dan danas ih pljaćkaju i et oni se lafo bore protiv terorizma. Providna prića…
"Francuski nuklearni konglomerat decenijama vadi uranij u Nigeru. 80% uranija ide Francuskoj, 20% EU. Niger pokriva 70% struje Francuskoj" Da dodam još jedan bitan podatak za EU, demokraciju i zapadne vrijednosti. Postotak ljudi koji znaju da CITAJU u Nigeru zemlji koja im daje struju, je 15%. Toliko o tome.
Sad kad navale slucajevi raka i drugih bolesti... A cekaj, to je 5G...
Ko ti je G5? Opet u siframa naslov pises majmune
Ima li kakva veselija tema. Nedjelja je 16h opusteno.
I onda francuski pljuprivrednici prospu paradajiz na cestu nezadovoljni otkupnim cijenama, a niko pojma nema da svi zive od crpljenja starih kolonija. Pa cak i turizam se zasniva na atrakcijama napravljenim tudjom krvlju. Trijumfalnu kapiju podigli predhodniku Hitlera za uspjesno ubijanje i silovanje drugih naroda. Sve nesto kontam svi su ti to i zasluzili.
Francuska, da i makneš sve Afrikanci, muslimane, da nema i dalje modernih kolonija u Africi bila bi zadnja rupa na sviralu u svemu. 😉 I dalje na drugaciji nacin su to Francuske kolonije.
Umjesto da stave paradajiz u špajiz.
Bude se polahko militanti
Ista priča svuda. A dovoljno je vidjeti ko se bogati, ko izvlači jeftine resurse.
imam osjecaj da ce Afrika uskoro biti bogata, bogatija nego ostali kontinenti u budućnosti ali nisam vidovita Džemila, nego mi tako djeluje.
Sredit ce to Rusi da vise ne ide uranij u Evropu odatle.
Francuska ih pljacka vec stoljecima