Dobro je prošao
58

Zastrašujući snimak iz Aspena, medvjed upao u hotel i napao čuvara

A. L.
Zastrašujući napad medvjeda na čuvara u luksuznom hotelu u Aspenu, Kolorado, kruži društvenim mrežama, a čovjek je prošao samo sa ogrebotinama.

Životinja je zalutala u kuhinju odmarališta s pet zvjezdica u Aspenu kada je čuvar krenuo istražiti šta se to čuje. Kad je uočio medvjeda bilo je kasno jer ga je životinja odmah napala. Srećom, nakon jednog odgurivanja šapama, medvjed se povukao i otišao u suprotnom smjeru.

Čuvar je prebačen u bolnicu nakon što je uspio pozvati hitnu pomoć, a tamo je ustanovljeno da je zadobio ogrebotine po leđima i ubrzo je pušten kući, rekli su iz odmarališta.

"Policajci su primijetili da je, dok su tragali za ovim medvjedom, viđeno osam drugih medvjeda kako se kreću centrom Aspena, rekao je glasnogovornik odmarališta.

U lovu na medvjeda koji je napao čuvara bili su uključeni službenici za zaštitu divljih životinja, kao i policijska uprava Aspena i ured šerifa okruga Pitkin. Tek u ranim jutarnjim satima u srijedu životinji se ušlo u trag, umirena je i kasnije eutanazirana.