Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo brate malo, moglo je vise.
Da, to su podaci Pentagona...pa ce za 20-30 godina isporuciti jos 3-4 puta toliko posmrtnih ostataka okupatorskih pasa u vrecama, bas kao i iz Vijetnama. Pseta krstasko-imperijalisticko-cionisticka.
Ampak, ampak...bas si kr.mak....tvoju glavu treba ucjeniti...mislim da bi se kotrljala niz ulicu za 2000KM...toliko max vrijedi. Ja bih od sebe donirao 5000KM... Usrana je baba koja je rodila lešinu poput tebe. Ti si isti genetski otpad poput onoga iz.meta Geerta Wilders. Sve u svoje vrijeme...
A najsmjesnije je sto su francuski vojnici na slici... :D
Vojnici sa slike su pripadnici Francuske vojske a ne Americke
Neki dan sam ti napisao da ti zelim iznenadnu smrt tvojih najdrazih! Zato sto si nevidjeni zlikovac i provokator! kada ti se to desi, a desice ti se, sjeti se da ti je to neko pozelio! Bice tada kasno...
Rusi su priznali 15.000 poginulih u Afganistanu, 80-tih godina
Nadam se da ce se broj od 2000 u oktobru duplirati. Pozz iz Tunguzije.
Onda im ovo \"zenevsko\" ratovanje ne ide u korist...trebali bi se vratiti provjerenim \"NE zenevskim\" metodama...to im ide nekako od ruke...ali onda ide repriza Vijetnama.
@Posmatrac, da su Ameri i Rusi ovako ( Zenevski ) ratovali sa Trecim Rajhom, danas bi njemacke granice bile kod Rejkjavika i Vladivostoka, valjda ti je bar to jasno ... PS u Iraku Siiti ubbijaju Suniten i vice versa, Ameri nisu ubbili ni 1% od onoga sto su ove dvije konkurentne islamske sekte ucinile jedna drugoj a sto se tice famozne \"reakcije islamskog svijeta\" eeeee, to bi nas iskreno obradovalo pa da se vise ne nadhebbavamo sa teroristima nego da konacno vidimo vojsku zeljenu Sehadeta !
@ampak, koliko je civila ub.ijeno u Iraku i Afganistanu (ukljucujuci i Pakistan)...ne spominjujuci ostala zarista gdje su ameri ucestvovali u vojnim operacijama sirom svijeta? Na stotine hiljada...mozda ta cifra prelazi i milion. Koliko njih je sudski procesuirano i koliko robije su dobili? Ta sudjenja su farsa za javnost...njihov cilj nije zadovoljenje pravde vec bacanje prasine ljudima u koju skupinu izgleda spadas i ti (mada mislim da znas o cemu pisem). Dakle , sluze se obmanom, sto ih bar po tom pitanju ne razdvaja od talibana (mada licno mislim da su talibani dosta casniji i u ratu od njihovih okupatora . Da su ameri ubjedjeni da nece doci do reakcije zapadnog i islamskog svijeta, oni bi najradije rat u Afganistanu okoncali upotrebom nuklearnih bombi. Po.bili bi sve zivo i mrtvo u Afganistanu a da okom ne bi trepnuli...toliko o casti amera.
Hvala za ovaku lijepu vijest!!!
e moj @Posmatrac, pricaj ti sta hoces ali Ameri svog vojnika salju na vojni sud za djelo za koje se u islamu dobija dzenetske basce i djevice a od islamista cast i postovanje ... zamisli da Basarovi Siiti imaju americku vojnu moc, za 15 dana u Siriji ne bi bilo ni sunitskog uha a za mjesec bi u Afganistanu cvjetao budizam ! a sto se Hirosime tice, dzaba ti amerima atomska kada se bas niko te atomske i ne boji ... i onda nije nikakvo cudo da Zapad ne moze pobijediti niti jedan rat u koji ga upetljaju !
A sto nepisete koliko su oni pobili u Afanistanu. (450.000 civilista - 2.000americki vojinka) to niko ne spominje u medijama
Vijetnamski rat je poznat i po selu Mai Lai, u kojem je skupina američkih vojnika izvršila pokolj civila. Zbog toga je njihov zapovjednik suđen i osuđen za ratni zločin, kao i vojnici koji su u pokollju sudjelovali.
Trideset godina neprekidnog rata ostavilo je još veće posljedice na Vijetnam, od broja mrtvih, ranjenih, nestalih, te raseljenih osoba, što se osjeća do danas, pa sve do utjecaja na okoliš. Tijekom rata, američka vojska je Vijetnam koristila i kao poligon za isprobavanje najnovijih vrsta oružja, uključujući razne vrste bojnih otrova i kemikalija, od kojih je najpoznatiji \"Agent Orange\", kemikalija koja je posipana po vijetnamskim džunglama, a izazivala je otpadanje lišća s drveća. Amerikanci su zaključili da, kad već ne mogu pobijediti Vijetkong u džungli, mogu pokušati pobijediti džunglu. Priroda se ipak pokazala otpornom i na svu američku tehnologiju, a kasniji slučajevi su pokazali da je upravo Agent Orange izazvao rak kod brojnih američkih vojnika.
@ampak, Zenevska konvencija i ameri...ma srce si, nema sta. Guantanamo je bas onako zenevski... U-rin-iranje po mrt-vim neprijateljima je bas zenevski... Ub-ijanje civila, mahom djece je bas zenevski.... Potpuno unistenje dva japanska grada je zenevski... Imati nuklearku a istovremeno se suprostavljati se drugom da je posjeduje je bas zenevski... Napad na Vijetnam i ub-ijanje preko milion civila je bas zenevski... Iniciranje i ucestvovanje u napadaima na desetine drugim lokacija sirom svijeta gdje su mahom stradali civili i gdje su prakticno cijela drustav vracena 100 godina unazad je bas zenevski... Nemilosrdna otimacina prirodnih bogastava sirom svijeta je bas zenevski... Stvaranje ratnih zarista u cilju prodaje oruzja je bas zenevski... O cemui ti covjce pricas!? Vise milosti ima jedan ta-liban prema americkom vojniku (citaj, psu), nego sto jedan americki vojnik ima milosti prema afganistanskom civilu u kontekstu Zenevske konvencije....