Mnogi informanti u opasnosti
0
WikiLeaks - teško ranjen vlastitim oružjem
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo; naslov vam je ku... od konja ibrinog, lik uopce nije ranjen kao sto hocete da mislimo tj da je izvrsen atentat na njega. vi mediji ste govno obicno manipulatorsko. drugo; ja sam danas isao na; http://www.wikileaks.ch/origin/53_17.html - Embassy Sarajevo i nije tacno da wikiliks poljuljan nego vi hocete da mi mislimo da je ugrozen pa da vam predamo i ovo malo glave sto imamo i kojom razmisljamo i vidimo svijet. Assange je postao simbol, svjetiljka u mracnjastvu ideolosko-manipulativnih matrica. Zato, da mu Bog da zdravlja i jos vise sljedbenika. Smrt trovacima razuma i duse!
Ne mozete vi njemu nista... Samo je napravio ljude svjesne dogadjanja izmedju njih,i njihovih pohlepnih vodja...
Citat iz gornjeg članka: "...brojne depeše sadrže imena informanata..." Ne kaže se informanti već doušnici, a može i žbiri. Naučite riječi svog jezika pa nećete više biti primorani na anglikaniziranje tekstova u nedostatku znanja riječi jezika zemlje u kojoj ste rođeni i u kojoj živite.
pa mozda ima smisla uostalom do cega je wikileaks konkretno doveo i sta je izazvao nista sto i do sada nismo vec sam znali
SVE JE OVO JEDNA OBICNA PODVALA. WIKILEAKS JE OBICNA ZAVALA MASONSKA PREVARA BICE ISKORISTEN KAO JEDAN OD GLAVNIH RAZLOGA KAO POVOD ZA UVODJENJE POTPUNE TOTALNE KONTROLE INTERNETAI INFORMACIJA NA NETU U STVARNOSTI 95% OBJAVLJENIH DOKUMENATA I NISU UOPSTE TOLIKO POVJERLJIVI CILJ JE TOTALNA KONTROLA SVEGA SVAKOG ASPEKTA LJUDSKOG ZIVOTA I DJELOVANJA
Dostavi im ti sve te važne i najvažnije dokumente pa će objaviti i njih. Samo im prvo treba dostaviti. Ovih 251,000 dokumenta isporučio im je onaj kojem su dokumenti bili dostupni. Ako su tebi dostupniji neki važniji dokumenti, samo im pošalji. Iako, šta ko smatra važnim zavisi od ličnih sklonosti, opredjeljenja, i godišta osobe.
ovo sve radi CIA..niti jedan vazan dokument nije izasao nego samo depese sta je ko rekao...rekla-kazala cinjenice!!
šta mislite kada bi se tajne naši poltičara sudija i policije otkrilo kuku majko
assange imje ucinio najgoru mogucu stvar a to jeda je uradio ono cemu se nisu nadali... isao je do kraja... izmedju dugih brada i qurvanja stoji put individue koja hrabro pred sobom odgovara za sve sto radi i pri tom je iskrena... profo... samo naprijed do pobjede :)
Američki vojnik Bradlex Manning kojeg se sumnjiči da je bio informant WikiLeaksa ionako već sjedi u zatvoru. Taj \"zviždač\" se povjerio navodno Adrianu Lamu, jednom informantu američkih sigurnosnih organa na chatu. Uhapšen je u maju 2010. i od tada čeka na početak procesa. Za to niko nije mogao pozvati WikiLeaks na odgovornost, jer je Manning bio sam kriv za svoje otkrivanje, no podaci o informantima koji su sada procurili mogli bi dugoročno poljuljati povjerenje potencijalnih \"zviždača\" od kojih WikiLeaks živi. halo \"zviždač\", to je u prevodu cinkator, ili propjevala pticica. Nemoj se sramotiti i bukvalno prevoditi nesto sto ne znas. kazem ja pametniji su forumasi (pa i oni najgori) od radnika na portalu.
asanz nije bitan,bitna je istina
Tipicni clanci podmitljivih novinara,koji se boje svoje sjene !
Slazem se 100 posto sa alijom
nidje veze slika
Samo se nadam da medju otkrivenim imenima ne bude i ime bivseg golmana torpeda, hefendije alaima iz iranske cvajte.
moze ovaj put i drugi