Potraga još traje
17

Vozač bježeći od tajne službe automobilom udario pješake kod Bijele kuće, jedna osoba preminula

D. B.
Jedna osoba je poginula nakon što je vozač, koji je bježao od pripadnika Američke tajne službe, udario pješake blizu Bijele kuće u Washingtonu, javlja BBC.

Incident se dogodio nakon što su pripadnici tajne službe, koji nisu bili uniformisani, zaustavili automobil zbog isteklih registarskih oznaka. Međutim, vozač se dao u bijeg, prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu i udario nekoliko osoba na pješačkom prijelazu. Jedna osoba je preminula, a policija još uvijek traga za vozačem plave Honde Accord iz 2006. godine.

Tajna služba je saopćila da je osumnjičeni pokazao da namjerava zaustaviti vozilo, no da je ipak ubrzao u pobjegao. Glasnogovornik službe Anthony Guglielmi je rekao da policija radi na pronalasku počinitelja. Mjesto nesreće je obično puno turista i drugih posjetitelja Washingtona, a prvu pomoć povrijeđenim upravo je pružila policija. Jedna osoba je transportovana u bolnicu s mjesta događaja, ali je preminula usljed teških povreda. Riječ je o 75-godišnjem muškarcu.

Među povrijeđenim je i 13-godišnja djevojčica kojoj je pomoć ukazana na mjestu nesreće.

Ovaj incident je sličan situaciji koja se dogodila u decembru 2022. godine, kada je fatalnu nesreću uzrokovao vozač koji je udario pješake blizu Bijele kuće. Riječ je o 35-godišnjem Spiri Stafilatosu, kojeg čeka suđenje.