Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lako bi oni sa srbima. nek kazu sami imaju li problema sa srpskom dijasporom, nek iznesu podaktke koliko ih radi, a koliko na socijalnim davanjima, neka sami kazu. a i vase podatke, pa da vidimo.
Jebi ga zemljak juga pukla posto mi kao narod nismo civilizovani za tako nesto i kako da kazem smo ko sto.. koja buruce u drvo bez smisla. Drugo mi smo zaostali za zapadom a da je bog dao da smo iz zapad krenuli odma posle drugog svetdkog ra.. I da smo se civilizovali prema njima nikad nebi bilo rata a trece na vlast republika pojavili se bolesni fanatici i slupali zemlju do krsja
nesto ste poceli stalno o nekim unijama, fala vam brate gdje culi i ne culi, al nikakve unije vise ako za boga znate, zar nije dosta bilo i prvi sv. rat, i drugi, i ovaj zadnji, ako za boga miloga znate, idite u uniju s kim hocete, nekim drugim, pa nije niko po glavi izgorio da dobije noz u ledja jos jednom, nemojte bog vam dao zarad mladjih generacija!!! Niste vi skandinavci, vama su vrane mozak popile, davno, davno. samo se primirite do sljedece sanse, ni jednog jedinog normalnog covjeka koji bi se pobunio protiv zla, s vase strane niti je bilo, nit ce biti. vise vam niko ne vjeruje, zaista.
Haj otiđi malo do skandinavije pa ih posvađaj malo...
ugledajmo se na ove ljude.... nepita niko nikog koje je vjere i kako se zove a puni para!!!!
u sustini, Jugoslavija je trebala ostati savez, u najmanju ruku kao skandinavija, jer smo i slicniji od njih po jeziku i mentalitetu. al sad sta je tu je, kad ne da primitivan svijet, onda je bolje da se ispozdravlja svako sa svakim i to za sva vremena, da se vise ne desavaju sr.anja kao u proslosti.
Lazu da su na Islandu nasli 129 ljudi, nema njih gor eukupno tolko :)))
licno mislim da je steta sto se Jugoslavija raspala onako kako jeste, ali isto mislim da se neke od tih sedam novonastalih drzava nece uspjeti odrzati, i bice ili asimilirane od susjeda, ili ih nikako nece biti, tako da proces dezintegracije a ni neke eventualne integracije nije nikako gotov. Na zalost. Jos sto godina ce se reintegrisati, dezintegrisati, i ko zna jos sta ce tu biti. Nadati se mirnim putem.
Nordijske zemlje i jesu u savezu odavno, sami bog nek zna od kada. i prije eu nisu imale vize, saradjivale na svakom planu, zakoni su slicni, jezici isto, nazivi valuta isto, zastave slicne, posao i selidba u drugu drzavu. I sve to prije ikakvog ulaska u EU. A da ce biti jedna drzava, u tom smislu, od toga nema nista, a i sto bi. vole sebe i svoj identitet, a i ove susjedne. prosto.
Nece Norveska u EU pa makar. Crknite!
Fino fino, razbiše našu Jugoslaviju, nas rascjepkaše, i sad naš model hoće da primijene na sebi.. E Yugo Yugo, šta si dopustila da ti bagra uradi. A za Skandinavce... Hejja Sverige! :)
a kad nam se gore dijaspora ujedini, imat cemo skandinavsku jugu
svugdje se ujedinjuju, samo na .ebenom balkanu dijele!