Profit dva miliona funti
0

Vels: U napuštenim tunelima nađena fabrika kanabisa

Klix.ba
U napuštenim željezničkim tunelima u Bangoru na sjeveru Velsa policija je pronašla fabriku kanabisa. Procjenjuje se da je potencijalni godišnji profit prelazio dva miliona funti.

Policija je u maju ove godine, prateći informacije doušnika, napravila raciju na ovom prostoru. Unutar jedne kabine se nalazio skriveni prolaz ka tunelima. U jednom od tunela je pronađen kanabis u vrijednosti od 225.000 funti.

Policija je uhapsila 63-godišnjeg Geralda Daviesa i 59-godišnjeg Kennetha Johna Vincenta. Obojica su dobili zatvorske kazne u trajanju od tri godine i četiri mjeseca zbog proizvodnje i distribucije kanabisa.

Na zatvorsku kaznu od po 12 mjeseci su osuđeni 22-godišnji Philip Joseph Bigley i 30-godišnji Christopher James McIntyre, koji su priznali da su radili kao baštovani i da su se brinuli o biljkama.

"Ovo postrojenje je bilo opremljeno i godišnje je vlasnicima moglo donijeti između 1,5 i 2 miliona funti profita. Ovo nije bilo malo postrojenje", kazao je Timothy Petts sa Kraljevskog suda.

Za pretvaranje starih željezničkih tunela u sofisticirane farme je uloženo mnogo truda. Postavljena su ogroma čelična vrata te skriveni ulazi i izlazi, a urađeni su i veliki električni radovi. Cijelo postrojenje je bilo pokriveno nadzornim kamerama.

Policija je raciju izvela 9. maja u 7:30 sati po lokalnom vremenu.