Vojni veterani tvrde
0

"Vanzemaljci su nadgledali naše nuklearne baze, čak su sletjeli u Suffolk"

Sarajevo-x.com
Iako liči na scenarij nekog Spielbergovog filma, ako je vjerovati vojnim veteranima, ovaj scenarij nije izmišljen. Vojni veterani tvrde da su vanzemaljci od 1948. godine lebdjeli iznad objekata Velike Britanije i SAD-a u kojim se čuvaju nuklearne rakete, te da su jednom čak i sletjeli u britansku bazu Suffolk, piše "Daily Mail".

Veterani tvrde da vlade obje zemlje prikrivaju istinu o aktivnosti vanzemaljaca.

Kapetan Robert Salas, koji je zajedno sa ostalih šest kolega odlučio da prekine šutnju, je jasno rekao da su to bili NLO-i.

"Američke zračne snage lažima prikrivaju pojavu NLO-a iznad nuklearnih baza i mi to možemo dokazati", rekao je Salas.

Bivši oficir je rekao da je svjedočio jednom takvom događaju 16. marta 1967. godine u bazi Američnih zračnih snaga u Montani.

"Bio sam na dužnosti kada je leteći objekat došao i lebdio direktno iznad baze. Sistemi projektila su se potpuno ugasili. Isto se dogodilo u drugoj bazi sedam dana poslije. Njih je očigledno zanimalo naše oružje. Ja lično vjerujem da oni nisu sa Zemlje", dodao je Salas.

Pukovnik Charles Halt tvrdi da je vidio NLO iznad RAF-ove baze Bentwaters u blizini Ipswicha, jednoj od onih u kojima se čuva nuklearno oružje. Taj prizor je vidio prije trideset godina. Prvi put je uočio da NLO ispaljuje svjetlosne zrake u bazu. Potom je čuo na vojnom radiju da su vanzemaljci sletili unutar nuklearnog skladišta.

"Mislim da su sigurnosne agencije SAD-a i Velike Britanije prije pokušavale da umanje značaj onoga što se dogodilo u bazi RAF-a upotrebom metoda dezinformisanja. To se događa i danas", rekao je Halt.

Šest bivših oficira Američkih zračnih snaga i jedan anonimni čovjek namjeravaju prezentovati deklasificirane informacije koje potvrđuju njihove navode. Prikupili su svjedočenja 120 članova bivših ili penzionisanih vojnih službenika koja se odnose na aktivnosti vanzemaljaca u nuklearnim bazama u SAD-u 2003. godine.

Oni namjeravaju pozvati vlasti da priznaju da su vanzemaljci i prije posjetili Zemlju.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak su naglasili svjedočenje penzionisanog kapetana Američkih zračnih snaga, Brucea Fenstermachera, čije je obezbjeđenje vidjelo NLO u obliku cigarete kako lebdi iznad nuklearne baze FE Warren u Wyomingu 1976. godine.

Istraživač Robert Hastings koji je pisao na ovu temu je objasnio da su vanzemaljci nadzirali bazu, ali i da su u nekim slučajevima učinili korak dalje.

"Svi svjedoci se slažu da su vanzemaljci nadzirali a ponekad i dolazili u dodir sa našim nuklearnim projektilima", dodao je Hastings.