Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
....baš šteta......već su proglasili stepinca, vatikan i hrvate za krivce za svoju glupost.......dakle, sve po starom..........
..."blaženi" je vazdan nevin. haman ko torquemada.
@commiemarshhal nek su troprstaši za na ranu privit:)))))
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
JA UPORNO PONAVLJAM DA SRBI MORAJU ONESPOSOBITI ONO CRKVENO PROKLETSTVO ŠTO JE VIZANTIJSKI PATRIJARH KALISTOS BACIO NA SVE SRBE I SRPSKE ZEMLJE JER SU UMJESTO DA BRANE KONSTANTINOPOLJ PRED NAJEZDOM TURAKA ISKORISTILI PRAZNINU I KRENULI U PLJAČKANJE GRČKIH TERITORIJA ALI MENE NIKO NE J.BE NI DVA POSTO.
hmmmm... ok ok ok ako je i kriva svijeca onda je garant napravljena u nekoj islamskoj drzavi
Ode nebeskoga naroda crkva ka nebu u vidu plamena i dima. Hajd barem je nebo ogrijala. Ma vlaska posla, htjeli maznuti novac od osiguranja pa izazvali pozar.
Blagodatni vaskršnji plamen :)
"Uzrok pozara u srpskoj crkvi na Manhattan su neugasene svijece...majke mi" ?!?!
Na Balkanu najviše vernika i najviše krvi, ali to je samo slučajnost ...
..popa odmah razapeti, on valjda zadnji izlazi😂😂😂😂😂😂😂😂😂ili zaposliti kakvog hodžu, očigledno je da im je pop nesposoban😂😂😂😂😂😂😂
Poznata srpska podvala, zapali i ubij pa druge optuži:)
Zbunjuje me goticki stil na pravoslavnoj crkvi...
Goti su bili čuveni plagijatori...
Crkva je izgradjena 1850 i neke u vrijeme kad se gradilo dosto gothic-revival crkvi. Pravoslavna parohija je samo kupila crkvu 1943. godine. Crkva, kao gradjevina, je kako bi mi to nazvali nacionalni spomenik u New York-u. Pravoslavna parohija je prakticno bila samo stanar. Veliki gubitak i steta za grad a i za samu pravoslavnu komunu.
Ko nije ugasio svijeću??? :))))
to pricajte djeci...to je samo receno da se tako objavi...bas cudno da je nekoliko crkava gorilo upravo na Vaskrs..pa sad kao od svijece..molim vas
@BalkanBošnjak to pricas za dzamije?
@serbdrinasloboda Pravoslavne svijece niko nikad ugasiti nece
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sta ce to biti da nije IDIL krivac za taj pozar :O
Cudno nekako izgleda, vise podsjeca na katolicku nego pravoslavnu crkvu.
@Gomolj1 Aha, to nisam znala. Onda je u tome stvar, ali bas mi nije licila na pravoslavnu.
@vojvodamisic Evo sad procitah da je otkupljena od protestanata, zato i ne lici na pravoslavnu. Iskreno, dosad nisam ni znala da se moze tako kupovati.