Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za razliku od tebe ja vjerujem da ljudi imaju pravo na svoje licno misljenje i ne ucutkujem ih. A ti ako mislis da ima ista poucno o ovom konspirativnom tekstu sto ne napises. U suprotnom ljeci se. Samo liberalisticka budala moze da misli da je ovo gore pametno i samo ludak koji vjeruje da postoji zavjera Americke centralne banke i ostale konspirativne teorije moze da se obmanjuje ovim glupostime. A sto se tice razvoja, samo je cvrsta vlast i zakoni uveo u red ponasanje elite koja zaraduje na ledima srednje klase. Problem nije fiat novac vec oslabljeni zakoni i umanjena zastita potrosaca. Povratkom na zlatni standard, vrijednost zlata skace jer je u malim kolicinama a samim tim i inflacija. A ako je takvim kao tebi problem Amerika, opet se nista ne mijenja jer iste te zemlje koje sada kontrolisu ekonomiju nastavice to isto da rade jer imaju najvise zaliha zlata.
Prijatelju preporucujem ti da se okanes razmisljanja i komentiranja nije to za tebe... plitak si ti previse.. Razvoj tehnologije i napredak zivotnog standarda u zadnjih 200 god nemaju nikakve veze sa tim o cemu ti bulaznis jer ocigledno nisi ni skontao text gore ako si ga uopste procitao...
Pod zlatnim standardom narod nije mogao jedan obrok na dan da si prijusti a kamoli krov nad glavom. Kada bi se vratili na zlatni standard vrijednost zlata bi znatno skocila jer u svijetu postoji veoma mala kolicina zlata i obicno ga kotrolisu monopoli koji su vec bogati. Da zivimo pod takvim sistemom, mislite li da bi ste danas sjedeli ispred komputera ili prosili na ulici? Mozda bi ste vise voljeli da se vratite u vrijeme kada ste donosili vodu sa javne cesme, kada ste koristili vanjski WC, ili kada vam djeca imala samo jedan obrok na dan, kada niste imali radnicka prava, ili kada su samo bogatasi mogli ici kod doktora. Da, danasnji sistem je pun problema, ali je mnogo bolji od onog iz 1800-te i ranije.
Sa-x Zahvaljujem na brzom reagovanju..
Predvidjam zivotni vijek ovom zakonu od 72h. P.S. ko je pustio genozidase iz s\'vinj\'ca i dozvolio im da pisu komentare?? Molim da se uklone da genocidaska k\'rm\'a\'d nauce gdje im je mjesto..
U SAD-u nepostoji parlamentarni sistem, vec predsjednički, Mozda ste mislili na Kongres, odnosno Senat i Dom Reprezantivaca. Kada se kaze parlament obicno se misli na specificnu vrstu vlasti. Drugo, vijerovati ovakvim pricama je poglupo. Drzave, banke I berze, barem u Americi, ne bi to nikad dozvolile. Njima je u korist da naplacuju dugove i poreze, a toga nema ako si narod nemoze priustiti kredit ili uzajmicu. Zivotni standard bi znatno opao, jer vrijednost usluga i dobra je uvjek bio veci pod takvim sistemom. Papirna valuta je fleksibilnija jer dozvoljava snizenje inflacije. U Americi samo clanovi desnicarkih ideologija na rubu civilizavije vijeruju u ovakve gluposti. U Americi nebi se prezivjelo ni mjesec dana bez novcane valute i kreditnih kartica. Zlatni standard bi ucinio male siromasne zemlje jos siromasnijim. Bas me interesuje koliko sve zajedo zlata imaju zemlje bivse Jugoslavije a koliko jedna zemlja kao SAD, Rusija, Kina, itd. Zivotni standard se poboljsao od ukida zlata.
Jedini nacin da se spasi drzava od Iluminatskog plana - Globalne fasisticke drzave. Cudno da Sarajevo-x daje ovakve vijesti , inace su brzi da cenzurisu , blokiraju !
Da objasnim neupucenima, ovaj cirkus nece zaustavit masu devalviranih dolara koje ce svi u Juti ili bilo dje drugo morat prihvatit te ce donosioci ovog zakona prihvatit cinjenicu da se napuse mlohaveee chhuune Drugo, ova nebuloza zvana americka centralna banka uopste ne postoji, nego instituticija cudnog imena federalne rezerve koju kontrolisu privatne banke koje stampaju novac u sistem
Mora neko posjedovati Svijet (to su Ameri) bolje da oni kontrolisu stampanje novca nego da Bakir,Dodo i Cova imaju vlastite stamparije Bas bih volio kad bi mi neko objasnio kako to da svaka drzava stampa onoliko koliko joj treba,pa eksplodirala bi ekonomija
ha!počelo je počeloo!raspad sistema
Nije ovo ništa novo bit će ovoga još a vrijednost paprinog novca će se i dalje smanjivati.... Ko ne vjeruje nek pogleda šta je čovjek rekao na slijedećem linku: http://dedzal.info/index.php?option=com_content&view=article&id=89%3Aislam-i-meunarodni-monetarni-sistem&catid=1%3Apredavanja&Itemid=10&lang=en&limitstart=6
\"...parlamenti dvanaest ostalih saveznih država...\" da , samo je 13 saveznih država u SAD-u xD pa IMA IH 50!