Bermudi
0

Uragan Bill bi mogao pokvariti romantični vikend Clintonovih

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uragan Bill u srijedu se pojačao do četvrte kategorije te prijeti Bermudama i možda pokvari planirani romantični vikend Billa i Hillary Clinton. Bivši američki predsjednik i američka državna tajnica u srijedu su stigli na Bermudske otoke, gdje je njihova kći Chelsea začeta prije 30 godina.

Uragan Bill je narastao do brzine vjetra 210-250 km/h, a udaljen je od Bermuda 1.600 kilometara te se očekuje da će proći pored otoka u subotu ujutro, na samo 240 km od tamošnjih pješčanih plaža. Nacionalni centar za uragane prognozira da bi se Bill mogao dodatno pojačati u sljedećih nekoliko dana.

Kako piše Bermuda Sun, Clintonovi su planirali ostati preko vikenda, ali uragan Bill bi ih mogao prisiliti da odu ranije, prenose u četvrtak agencije.

Prvotno su željeli odsjesti u svom nekadašnjem ljubavnom gnijezdu koje je sada degradirano na nivo noćenja s doručkom. Zato su se odlučili za luksuzno turističko naselje Cambridge Beaches, koje ima nudističku terasu za sunčanje i povremeno održava seminare o seksu i unaprijjeđivanju odnosa među parovima.

Da se ne bi krivo pomislilo, osoblje kaže da su Clintonovi samo željeli lijepo mjesto za odmor s poslugom, vozilom za golf i privatnom plažom.