Svijet
13

Umislio da je Wolverine: Ubio sestru, majku i očuha, nakon potjere izvršio samoubistvo

Klix.ba
Jed Allen
Dvadesetjednogodišnji Britanac Jed Allen pronađen je mrtav na mjestu udaljenom kilometar od Oxford University Parksa gdje je radio kao čuvar igrališta. Allen, koji je bio opsjednut "X-Manom" i vjerovao da je "Wolverine", ubio je svoju majku, šestogodišnju sestru i očuha.

Više od 100 policajaca tražilo je ovog bodybuildera koji je nakon ubistva viđen u prodavnici kako kupuje vodu i odlazi prema centru Didcota u Oxfordshireu. Potraga i opsadno stanje su trajali dva dana.

Allen je patio od depresije i bio je opsjednut noževima. Mučio se s majčinim alkoholizmom i nije razumio zbog čega su se njegovi roditelji razveli. Policiji je poznat odranije, ali nije saopćeno zbog kojih krivičnih djela.

U mjesecima prije ove tragedije, Allen je postavljao videa i postove na društvenim mrežama u kojima iskazuje svoj bijes zbog života i kako mu je dosta da ga "tretiraju kao smeće" na poslu i u društvu žena.

Napravio je na desetine kratkih filmova u kojima je divlje vrištao "Ovo je ludnica, ne mogu više".

Njegov heroj bio je Marvelov lik Wolverine i često se fotografisao sa noževima između prstiju kako bi ličio na njega. Imao je čak istu frizuru u bradu poput ovog lika, te je pisao kako je trebao biti Wolverine.

Ispred kuće u kojoj je ubio majku Janet Jordon (48), sestru Derin (6) i majčinog momka Philipa Howarda (44), porodica i prijatelji su postavili cvijeće, svijeće, igračke i oproštajna pisma. Njihova tijela otkrivena su u subotu večer. Još nije potvrđeno kako je Allen umro.