Brutalno ubistvo starlete
0

Uklonio joj zube i prste, pa je bacio u smeće

Sarajevo-x.com
Za učesnikom u televizijskom reality showu Ryanom Alexanderom Jenkinsom, optuženom za brutalno ubistvo Playboyeve zečice, modela Jasmine Fiore, policija još bezuspješno traga.

Jasmine je, inače, bivša Jenkinsova supruga s kojom je bio u kratkotrajnom braku nakon što su se upoznali na snimanju reality showa "Megan Wants a Millionaire".

Policija je otkila nove detalje na koji je način plavokosa zečica ubijena, a nađena je u koferu, koji je potom bačen u smeće.

Ryan Alexander Jenkins je, prema navodima istražitelja slučaja, uklonio Jasmine zube i prste na rukama, kako bi otežao nadležnim identifikaciju nagog tijela, koje je pronađeno u Californiji tokom prošlog vikenda.

Optuženi za zločin i bivši model su se brzinski vjenčali ove godine u Las Vegasu. Ruže su brzo prestale cvati, a par se počeo svađati.

Tužitelji kažu da se par prijavio na recepciju jednog hotela u San Diegu 13. augusta, te da se Jenkins već naredno jutro odjavio. Fiore više nije viđena živa.

On je prijavio nestanak Playboyeve zečice u subotu navečer i onda nestao bez traga, kad je pronađeno njeno tijelo. Nadležni vjeruju da se odvezao 1.500 kilometara dalje, a zatim se čamcem prevezao do kanadske granice, koju je prešao pješke. Kanadska policija kaže da su sve snage krenule u potragu za bjeguncem, piše AP.

"U ovom trenutku, iako vjerujemo da je prešao granicu, ne možemo sto posto biti u to sigurni", rekao je glavni inspektor Thomas Hession. "Ali budite sigurni da neće biti neprevrnutog kamena - pogledat ćemo ispod svakog ne bi li ga pronašli."

Policija upozorava da je bjegunac vjerovatno naoružan.

Auto i čamac koji pripada 32-godišnjaku iz Calgaryja je pronađen u luci u gradu Blaineu.

Jenkins je upoznao 28-godišnju Fiore u kockarnici u Las Vegasu, nakon što je završio snimanje reality showa početkom marta. Par se vjenčao već 18. marta, rekla je Fiorina majka, Lisa Lepore.

Ali u maju su se počeli svađati, zbog Jenkinsove ljubomore na njene bivše momke. "Ona je zbog toga podnijela zahtjev za poništenje braka", kaže majka žrtve brutalnog ubistva.