Nastavnice u Utahu
0

Uhapšene zbog seksa s istim učenikom

Sarajevo-x.com
Valynne Bowers
Valynne Bowers
Dvije nastavnice iz jedne osnovne škole u gradu Bountifulu, u američkoj saveznoj državi Utah optužene su da su imale vezu s 13-godišnjim učenikom kojem su predavale.

Linda Nef (46) i Valynne Bowers (39) optužene su za seksualno iskorištavanje maloljetnika, navođenje na seksualne odnose te silovanje i sodomiju, prenosi dnevnik Salt Lake Tribune.

Policija okruga Davis u Bountifulu obje žene je uhapsio nakon što su priznale počinjene zločine, te činjenicu da su s dječakom obje bile u isto vrijeme.

Nastavnice su se dopisivale s dječakom putem sms poruka, a kasnije su počeli telefonski razgovarati, da bi se na kraju počele sastajati s učenikom.

Ovi susreti su odigravali u parkovima, na parkiralištima i u kućama optuženih, a nastavnice tvrde da donedavno nisu znale jedna za drugu i da se ništa od navedenog nije desilo u školi.

Roditelji ostalih učenika koji pohađaju školu još uvijek su u šoku jer nisu ni slutili šta se dešava, dok su neki roditelji čak stali i u odbranu Bowersove, nastavnice matematike, i tvrde da je ona odličan predavač.

Od 2007. godine najmanje je 10 nastavnika iz države Utah optuženo ili osuđeno za seksualne napade na učenike.