Nakon 36-satne potjere
0

Uhapšen ubica trojice kolega iz Edmontona

SRNA
Travis Brandon Baumgartner
Travis Brandon Baumgartner
Američki pogranični agenti u državi Vašington uhapsili su kanadskog bjegunca osumnjičenog za ubistvo trojice kolega i ranjavanje četvrtog u krvavom incidentu na Univerzitetu Alberta u Edmontonu.

Kako je javila ranije agencija AP, portparol policije Scot Pattison izjavio je da je do pucnjave došlo tokom oružane pljačke "blindiranog vozila ili više blindiranih vozila". Pattison je rekao da je policija blokirala univerzitetski kamp i naložila studentima da ostanu u svojim sobama. On je dodao da studenti nisu umiješani u pljačku i da policija traga za "napadačem ili napadačima".

Pucnjava se dogodila u zoni kampa gde se pored studentskih soba nalaze i razne prodavnice. Travis Brandon Baumgartner (21), zaposlenik kompanije u čijem je vlasništvu blindirano vozilo, priveden je bez incidenta, pokušavajući da pređe u SAD u svom kamionetu na prelazu Linden, rekli su zvaničnici. Linden se nalazi oko 160 kilometara sjeverno od Sijetla.

Hapšenje Baumgartnera uslijedilo je nakon 36-satne potjere, saopštila je policija Edmontona. Baumgartner je kod sebe prilikom hapšenja imao 334.000 kanadskih dolara, rekao je portparol američke carinske i pogranične zaštite u Sijetlu. Iako je smatran opasnim i naoružanim u njegovom vozilu nije pronađeno oružje, rekao je zvaničnik carine u Blejnu, u državi Vašington.

Baumgartner je optužen da je u petak, 15. juna, ubio trojicu kolega pripadnika obezbjeđenja dok su isporučivali gotovinu za bankomate u šoping molu u kampusu u Edmontonu. On je pucao i na četvrtog stražara ispred mola prije nego je pobjegao. Troje stražara, dva muškarca i jedna žena, su ubijeni, a četvrti je teško ranjen.

Policija je kasnije pronašla ukradeno blindirano vozilo u blizini prostorija kompanije sa uključenim svjetlima i motorom.