Među ranjenima i policajci
0

Ubijeno pet osoba u dva oružana napada u SAD-u

SRNA
Policija u američkoj saveznoj državi Alabama usmrtila je jutros dvije osumnjičene osobe, u odvojenim incidenatima u kojima je upotrijebljeno vatreno oružje.

Poginulo je ukupno pet osoba, uključujući i napadače, dok je nekoliko ranjeno, mađu njima i policajci.

Incidenti su se dogodili na 120 kilometara udaljenosti - prvi u bolnici grada Birminghama, gdje je naoružani muškarac po imenu Jason Letts ranio policajca i dvojicu bolničara. Drugi se dogodio u okrugu Clayborn, gdje je muškarac ubio tri osobe, najvjerovatnije članove svoje porodice.

U slučaju Jasona Lettsa, policija u Birmingemu je obaviještena da se u bolnici St. Vincent pojavio naoružani muškarac.

Dvojica policajaca su odvojeno odgovorila na poziv i sukobila se sa Lettsom, na spratu na kojem leže srčani bolesnici. Jedan od tih policajaca je ranjen, a drugi je Lettsa ubio.

Šef policije Birminghama je saopštio da se "u svjetlu nedavnog masovnog ubistva u Connecticutu previše ovakvih incidenata završi nezamislivom tragedijom".

Gotovo istovremeno, policija se istočno od Birminghama sukobila sa muškarcem koji je, naoružan "kalašnjikovim", bježao od potjere.

Potjera je počela u okrugu Clayborn, blizu granice sa saveznom državom Georgija, gdje je naoružani muškarac najvjerovatnije ubio svoju ženu i dvoje djece u slučaju porodičnog nasilja, rekao je lokalni šerif.

Trostruko ubistvo se dogodilo u gradiću Heflin, a komšije su pozvale policiju pošto su čule pucnje.

Uslijedila je potjera za osumnjičenim, koji je kolima bježao sve dok u mjestu Oxford nije slupao vozilo blizu petlje na autoputu.

U pucnjavi koja je uslijedila osumnjičeni je teško ranio jednog policajca, prije nego je ubijen. Ime osumnjičenog nije saopšteno.