Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
albanci na kosovu su bili ugnjetavani , a danas ???
Sramota i za Tursku i za ostale muslimanske zemlje gdje žive Kurdi, da jedan od najbrojnijih muslimanskih naroda nema pravo na svoju kulturu i tradiciju i to na prostorima na kojima žive stoljećima.
bas bosnje,a sto u svajcarskoj ne uvedu jedan jezik kad je tako, npr svajcarski. i nek engleski u americi nazovu americki, i nek spanski u meksiku nazovu meksickim...ne moze se spr.dati jezicima, oni ce sami organizovati ilegalne skole, ako uopste, uopce idu u skolu, nas se nesto mnogo zanimaju za tursku skolu, ne idu ni turci u skolu, pogotovu kurdi. trci trci pa pismen.
Ako je \"demokratski\" dati svakoj manjini skolovanje koje zahtjeva, zasto mi nemamo skole na romskom jeziku? Ili zasto Njemacka ne dozvoljava skole na turskom ili Francuska na Arapskom??? Ljudi na Balkanu su prave \"demokrate\", sve najbolje znaju... vidi se po ovim komentarima...
@Neće moći A ti si kao neki bitan faktor? OT: Što se mene tiče, kudos turskoj, ne žele od svoje države šaradu u kojoj ima 2342342 škola na 2342342 jezika sa 2342342 nastavnih programa.
Demokracija na turski način. Isti kao i ovi naši po.tu.ri.se u Sarajevu! Demokrati, ali da sve bude po njihovom! E, pa neće moći!