Snažne eksplozije
31

U napadu na Kijev povrijeđeno više od 50 osoba, među njima ima i djece: Umjesto božićnih lampica, ponovo vide eksplozije

I. M.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Tokom protekle noći ruske snage su ponovo granatirale glavni grad Ukrajine, a prema posljednjim informacijama u ovom napadu je povrijeđeno najmanje 53 osobe, od kojih su djeca njih devet.

Posljednje ažurirane informacije stigle su u 7:33 sati, a prema njima 53 osobe su povrijeđene u raketnom udaru, od kojih je devetero djece. Dvadeset osoba, među kojima je dvoje djece, hospitalizovano je.

Na Kijev je tokom noći ispaljeno deset projektila i svi su oboreni.

"U noćnom napadu neprijatelja povrijeđene su ukupno 53 osobe. Od njih 20, među kojima dvoje djece, hospitalizovano je. Ljekari su na licu mjesta pružili pomoć za 33 povrijeđene osobe", saopćio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska poželjela je brz oporavak povrijeđenima i moralnu stabilnost.

"Više od 50 ljudi je povrijeđeno u Kijevu u noćnom napadu, uključujući devetero djece. Umjesto mirnih božićnih lampica, ponovo vide eksplozije. Moje saučešće svima koji su pogođeni ovim užasom i njihovim porodicama. Želim ti brz oporavak i moralnu stabilnost", kazala je ona.