Svijet
0

U Londonu ubijena dva tinejdžera

FENA
Dva tinejdžera izbodena su noževima do smrti u odvojenim incidentima u Londonu u četvrtak navečer, saopćila je policija.

Devetnaestogodišnjak je napadnut u Wealdstoneu kratko iz 19,30, a tri sata kasnije 18-godišnjak je ubijen u blizini željezničke stanice u Stratfordu, javila je britanska novinska agencija Press Association.

Nikakva hapšenja nisu izvršena, ali su detektivi pritvorili pet tinejdžera u vezi s napadom noževima u Chingfordu u srijedu.

Slučajni prolaznik je pronašao 18-godišnjaka s ubodnim ranama oko 22,30 u blizini željezničke stanice Maryland u ulici Leyvonstone u Stratfordu. Policajci i pripadnici hitne pomoći pronašli su ga kako krvari iz ubodne rane na tijelu.

On je prebačen u Kraljevsku bolnicu u Londonu, ali je preminuo kratko po dolasku. Scotland Yard je saopćio da je mladićeva porodica obaviještena i da će se obaviti autopsija.

Kasnije je pronađen 19-godišnjak izboden nožem do smrti u Wealdstoneu. On tek treba biti zvanično identifikovan. Drugi 19-godsišnji muškarac također je zadobio rane nožem u incidentu i tvrdi se da je u stabilnom stanju.

Ubistva su se desila nakon što su tri tinejdžera izbodena nožem u sumnjivom sukobu bandi u Chingfordu. Dječaci, u dobi između 16 i 17 godina, napadnuti su u Kings Roadu u srijedu.