Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
daju mu \"zadnje prilike\" ko miloševiću nažalost ovo je još jedna igra jer gadafi saveznik engleske već 3 godine
Vasington-Predsjednik Amerike Barak Obama veceras se je kratko obratio u vezi situacije u Libiji i rezolucije savjeta bezbjednosti UN-a o zabrani letenja iznad Libije.On je pozvao Muomara Gadafija da bezuslovno postupi po rezoluciji UN-a.Novinari komentarisu da je ovim obracanjem Barak Obama dao Gadafiju zadnju priliku prije NATO udara.
18:37 Almanara -VIDEO -GRANATIRANJE I SUKOBI DANAS U M. TI. http://www.youtube.com/watch?v=n_OU9qp2vNk&feature=player_embedded http://www.facebook.com/video/video.php?v=118559904886236
Usro se gadaffi a ? :D
6:17 Al Jazeera Arapski -Pucnjava iz vatrenog oružja i teške artiljerije sukobi između pobunjenika i snaga Gadafija na južnom ulazu u Ajdabiya (preko AJE dopisnika). 16:16 Al Manara izvještaj o toku sukobi u Zintanu. Iyad El-Baghdadi piše: \"Zintan navodno su bombardirali Grad .\"
ma ne gine dzihad!!!!!!!!!!
Libija je također ustanovio da je njegova vrlo čudno da je UN u svojoj rezoluciji omogućava uporabu vojne sile i postoje naznake da je to doista može uzeti mjesto. To ide jasno protiv Povelje UN, i kršenje nacionalnog suvereniteta Libije. I to je također iz članka 4 (2) Povelje UN-a. I na kraju, inzistiramo i ističemo naš zahtjev za sve međunarodne vladama, nevladinim organizacijama i drugima da provjere činjenice na terenu slanjem misije za utvrđivanje činjenica, tako da oni mogu uzeti pravu odluku gledajući činjenice na terenu.
Također smo izraziti našu tugu prema onome što rezolucija je uključen, postupaka protiv libijskog naroda, kao što je ne-fly zone, što uključuje komercijalni i civilni flights.This će povećati patnje libijske ljudi, a imat će negativan utjecaj o životu općenito libijskog naroda.Međunarodna zajednica treba imati izuzeti civila iz rezolucije kako bi osigurali njihovu kvalitetu života.Također, ukupni i inkluzivne zamrzavanje sve imovine i libijskih investicija će imati vrlo negativan utjecaj na normalan Libijci i na Libije sposobnost da ispuni svoje ugovore lokalnoj i međunarodnom nivou.
Pritom, Libija je u skladu s rezolucijama Vijeća sigurnosti i članke Povelje Ujedinjenih naroda. Naglašavamo u rezoluciji 1973 za godinu 2011, ističemo i slažem se članak o zaštiti civila i teritorijalnu cjelovitost Libije. I zato, zgrada na tome, mi smo svi otvaranje dijaloga kanale sa svima zainteresiranim na teritorijalnu cjelovitost Libije. I moja zemlja je jako ozbiljna o nastavku razvoja, ekonomske, političke, humanitarne i socijalni razvoj libijskog naroda. A mi doista poduzeti ozbiljne korake u nastavku ovog razvoja za dobro libijskog naroda. I vjerujemo da će to uzeti zemlju natrag u sigurnost i sigurnost za sve Libijci.
Mussa Khusa, libijski ministar vanjskih poslova, u konferenciji za novinare u Tripoliju kaže: \"Libija, nakon što je vidio rezolucije, htjeli bi objasniti sljedeće. Kao zemlja će se pokušati nositi s ovom rezolucijom. Libija je sada ima znanje ove rezolucije, te u skladu s člankom 25 Povelje UN, i uzimajući u obzir da je Libija je punopravni član UN-a, možemo prihvatiti da je dužan da prihvati rezoluciju Vijeća sigurnosti.Zbog toga, Libija je odlučila odmah prekida vatre, i zaustavljanje svih vojnih operacija.Libija ima veliki interes u zaštiti svi civili, i nudeći im sve potrebne humanitarne pomoći, te poštivanje svih ljudskih prava, te obvezuje na međunarodnim i humanitarnog prava, a također je dužan zaštititi sva stranaca u Libiji i zaštiti njihove imovine. Pritom, Libija je u skladu s rezolucijama Vijeća sigurnosti i članke Povelje Ujedinjenih naroda.
ahahah sto se lik shebo pa odma ko dobri, a cijelo vrijeme govore da se brinu o narodu, a biju ih wtf?