Indija
0

U isušenom jezeru na stotine ljudskih lobanja

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U sjevernoj Indiji iskopane su stotine ljudskih lobanja iz isušenog jezera.

Lobanje su pronađene nakon što se jezero u blizini mrtvačnice u gradu Aligarhu isušilo zbog toplog vremena, javio je u ponedjeljak BBC.

Stotinjak lobanja, nekoliko kostiju i dva kostura otkriveno je u protekla tri dana, saopćila je policija.

U izvještajima se navodi da su posmrtni ostaci od tijela prebačenih u mrtvačnicu koje niko nije tražio, ali je policija saopćila da neće iznositi nikakve pretpostavke.

  • Pošto je mjesto blizu mrtvačnice i obilježja na nekoliko lobanja nalik su na post mortem istrage, i s obzirom da je ovo početna istraga, možemo reći da bi to moglo biti povezano s mrtvačnicom, izjavio je inspektor Asim Arun.

Dodao je da se ipak čeka da se kompletna istrage završi i da eksperti izvrše analizu, pa tek onda da se donosu zaključci.

Stanovnik grada, Amit Srivastava, objasnio je kako su ostaci otkriveni.

  • Djeca su se igrala i došla su tamo kako bi pokupili loptu. Dječak je vidjeo lobanju. Uplašio se i pobjegao. Potom smo došli tamo i uočili da ispod jezera leži ne jedna nego više stotina lobanja, kazao je.

  • Kopanje se nastavlja, vidjet ćemo koliko će ih još biti pronađeno, dodao je.

Vlasti tvrde da je dosad otkriveno stotinjak ljudskih lobanja, nekoliko kostiju i dva kostura.

One su saopćile da je specijalna oprema za kopanje prebačena u to područje u slučaju da se pronađe još posmrtnih ostataka.

Po indijskom zakonu, nakon okončanja post mortem istrage, policija ima 72 sata da ukloni ostatke tijela koje niko ne potražuje.