Rusija
0

U garaži pronađeno osam ubijenih osoba

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U jednoj garaži u Stavropolju, na nestabilnom ruskom Kavkazu, pronađeno je u petak osam osoba izrešetanih mecima, saopćile su ruske vlasti.

Osam leševa muškaraca i žena, s ranama od vatrenog oružja, pronađeno je u garaži jedne privatne kuće, precizira se u saopćenju istražnog odbora.

Agencija Ria-Novosti je javila, pozivajući se na lokalne snage reda, da su pronađena tijela jendog kriminalca zvanog Khan koji je pustošio u regiji, i njegove porodice.

Pravo ime ovog 50-godišnjeg kriminalca je Vladimir Slezarev, javila je agencija Interfax. Njegova žena je ubijena nekoliko godina ranije.

"Ovo je drugi put da ga pokušavaju ubiti. Ubijen je on, njegova ljubavnica, njegova djeca i osobe iz njegovog okruženja", precizirao je izvor iz snaga sigurnosti.

Jedno 8-godišnje dijete i jednomjesečna beba su pronađeni živi na mjestu zločina, izjavio je isti izvor.

Ria-Novosti je javila da je osmogodišnje dijete Khanova unuka koja je bila na katu u vrijeme zločina i gledala crtane filmove. Ona je preživjela, izjavio je ovaj izvor.

Masakr je najvjerovatnije izvršila kriminalna grupa koju predvodi jedan lokalni poslanik i koja godinama terorizira regiju Krasnodar, izjavili su istražitelji.