Svijet
0

U FBI sada mogu i nekadašnji uživaoci marihuane

FENA
Dnevnik Washington Post izvještava u utorak da je američki Savezni istražni ured (FBI) popustio pred realitetom današnjice te ublažio jedan važan kriterij za zapošljavanje.

Naime, prema novom pravilu kandidati više neće biti automatski diskvalificirani iz procesa zapošljavanja ukoliko su u nekom razdoblju svoga života uživali u lakim drogama poput marihuane.

Oni koji se prijavljuju na poslove analitičara, programera ili specijalnih agenata FBI-ja sada neće biti diskvalificirani ukoliko nisu uživali marihuanu u roku od tri godine od podnošenja molbe za posao, a deset godina kada su u pitanju druge droge.

Staro pravilo je zabranjivalo primanje u FBI bilo koga ko je pušio marihuanu 15 puta u bilo kojoj životnoj fazi, a druge zabranjene narkotike pet puta.

Kako piše Washington Post, dužnosnici FBI-ja jednostavno su priznali stanje u današnjem američkom društvu u kojem je, prema nekim procjenama, i trećina građana probala marihuanu makar jednom u životu.

Popuštanje u navedenom kriteriju dolazi u trenucima kad FBI ima problema u popunjavanju novih radnih mjesta, naročito onih na području protuterorističkih djelatnosti i obavještajnog rada.