Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Alkohol donosi veliku stetu ljudima,ali i neku korist,samo je steta od njega veca nego korist.
...ako gledaš sa ugla konzumacije alkohola u probavni trakt u pravu si... ali ako uzmes u obzir alkohol u medicinske svrhe totalno si fulio...
ima zamjena za alkohol i u medicinskim svrhama u vecini slučajeva
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Bravo Turska, bravo Erdogane, bravo AKP!!Slike opusaka i pivskih flasa koje su za sobom ostavljali demonstranti po dzamijama u Turskoj jasno govore o kakvoj se furdi radi, i ko su zaista demonstranti!!
al me tako nerviraju ovi sto su jos kao " drugovi i drugarice" i sto podrzavaju i vole Titu. Pa donio najvece zlo a ljudi ga vole. Haj i nekako vole ga ali brate dragi sto se jos pravis i nesta pricas kao da Juga jos postoji i kao nadate se da ce ponovo postajati.(za Kemala i protiv Erdogana su vecinom ovi komunisti). Pomirite se da juga vise nece postajati . A drugo , podrzavate Kemala samo zato sto je ukino halifat i radio dosta stvari kao " moderne u to doba" pio, kocko itd. Erdogan vam je svima lijepo porucio: " NISTA NAS NEMOZE SPRJECITI OSIM ALLAHA". Ne valja vam Erdogan , eto nek vam je Kemal valjo.
Zabrana alkohola historijski (prohibicija) nije nikad dala nikavog efekta uostalom alkoholi su jedinjena - sastavni dio ljudskog metabolizma. Postavlja se pitanje i kad nastupi zabrana šta je sa alhoholom kojeg unosimo kroz voće tipa grožđe, breskve... I šta raditi sa holesterolom koji isto spada u alkohole.
Turska ce se morati vratiti Islamu ako hoce da ponovo zasja kao nekad u prošlosti. Sad će komunisti i ateisti drvlje i kamenje al barem pročitajte - Omer, veliki Islamski vođa je jednom rekao - "kad god muslimani budu tražili nešto pored Islama, Bog će ih poniziti" I evo istina, koja je to Islamska država uspješna? Islamske zemlje pune nafte a i dalje UGLAVNOM jad i bijeda u ekonomskom i vojnom smislu. Šta bi da nije nafte? A sve zbog želje za demokratijom koja pametnog i glupog stavlja na isti rang. Tako da.. možda se Turci prvi opamete, oni su uvijek imali pametne raje (a prenijeli su i na nas nešto bogami :D )
I još da dodam. Tako smo i mi dozvolili drugima da nam kroje gaće. Dok oni (npr. Amerika) nas uči kako su nasilje i oružje loši, oni se naoružali do zuba. Pa ko koga tu....... ?
Kemalisti ne mogu biti "cuvari demokracije" u Turskoj, jer oni njeguju kult licnosti Ataturka i klanjaju se njegovim slikama. U demokraciji ne postoji kult licnosti.
Sad se nek se bajni "cuvari demokracije" u Turskoj puse koliko mogu. Kakvi su to "cuvari demokracije" koji njeguju kult licnosti Ataturka koji nije bio demokrata nego autokrata koji je vladao dozivotno? O kakvoj to demokraciji uopce oni smiju govoriti? U vrijeme Ataturka vladao je jednopartijski sistem. Znaci nema govora o nekoj demokraciji.
I@lik5 A biti odan kralju, biti monarhist, je biti sam protiv sebe uopcenito! Mislis da je tak lijepo bilo obicnom narodu u kraljevo vrijeme? Pa bili su i tad kmetovi! I ostali bi kmetovi i sluge i da nije OC preuzelo BiH, kao i drugdje u Europi. Idealiziranje nekog monarha koji je primarno gledao na sebe i svoj dobrobit je bullcrap. No ovo sto pricam ne znaci da mislim da je bilo dobro sto jE OC preuzelo Bosnu u to vrijeme. Svi imperalisti i kolonizatori su negativni, tako i Turci. Ko poznaje Turke zna da oni na sve narode u OC, i ako su muslimani, gledaju kao na manje od sebe i vide sebe kao 'boss'-a. I u OC smo samo bili sluge, kao i kralju. A kako vecina glasa i danas, mislim da su jos uvijek zelnji da budu sluge. Masohisti.
@lik5 Sta ti pricas? Kakvo nase licemjerstvo? To sto Ceric prica nije stav Bosnjaka kolektivno. Nije stav ni vecine! Mi ne zelimo da nas Tk preuzme, zasto nekom biti igracka? Preuzimanje BiH vi on the other hand rado zelite al od susjednih drzava. Zelimo samostalnu pravnu BiH! Bosna nije bila Alijina privatna drzava, ne moze je ostaviti nikome. Nasa drzava je BiH i SAMO BiH. nije nam Tk rezervna kao vama susjedne. A o vjeri i koja se kako sirila i ko je koju uzeo je privatna stvar svakog covjeka. Krscansvo nije primarna vjera ma ovom prostoru. Franjevci su svoju vjeru sirili glupostima, a da ne pricamo o njihovom ponasanju, a ko fol kao men of faith. Grozno. No nista lijepo ne mogu reci ni o drugim religijama.
Bravo. Ovo je dokaz da su oni uistinu ekonomska velesila. Iskreno, ja mislim da je predsjednik Gul kljucni covjek. Erdogan je hardver, ali Gul je softver. On ce ih sve nadmudriti; nakon ovog zakona - Ataturk je i idejno mrtav. Kada izgrade dzamiju na Taksimu, u parku Gezi, to ce biti posljednji cavao u ataturkov kovceg. Evropa je tek shvatila sta Gul zapravo hoce: oni nece u EU, oni hoce status koji imaju Rusija, Indija...KLJUC problema: Gul hoce da bude partner, a ne njemacka i francuska sluga. Poslovica sa Mejtasa: U kokosinjcu ne mogu biti dva pjetla.
Ovo je dobar komentar. Čini se da si u pravu. Samo turci su totalni glupaneri ako se bore protiv ovakve vlasti.
Ja bih volio znati istinsko stanje u Turskoj. Izgleda da svak ima svoju priču, al bilo bi glupo reći da Erdogan nije učinio ništa dobro za državu.. Naprotiv.. a Pazi ovog Gulena, baš čitam o njemu. Izgleda da je neki utjecajan čovjek. Zanimljivo, hvala za informacije :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Turska je sekularna država, čiji građani neće dozvoliti vjerskim fanaticima, čak i uz pomoć lobija sa zapada da izgube slobodu koju su krvavo platili.
Vjerski fanatici??? A da ovdje nije rijec o ateistima fanaticima? Ili mozda anarhistima fanaticima?
EU zabranjuje pusenje na javnim mjestima a uskoro ce poceti i zabrana alkohola tog velikog zla
Evo jednog od razloga protesta u Turskoj :D
Ne znam da li je to smiješno ili tužno...
Sad kad se Turska počne da "trese" u oba smisla te riječi...
" Ovaj zakon je čisti fašizam !!! "
Dosad 5 alkosa koji ne znaju šta je fašizam...
7, idemo dalje...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)