Dvije osobe poginule
0

Turska: Potraga za nestalim u oluji na Crnom Moru

Anadolija
Spasilačke ekipe istanbulske policije nastavljaju potragu za nestalim sa jučer potonulog teretnog broda "Volgo-Balt 199", koji je prevozio ugalj na relaciji Rusija – Antalija. Brod je potonuo u oluji koja je jučer zahvatio Crno more.

Do sada su spašene četiri osobe, a dvije su pronađene mrtve. Potraga za šest nestalih i dalje traje, a u potragu su uključene i zračne i pomorske specijalne spasilačke jedinice turske policije.

Tijelo jedne poginule osobe pronađeno je u ranim jutarnjim satima zarobljeno na dnu mora, a u toku je njegovo izvlačenje iz vode, dok je tijelo drugog poginulog pronađeno jučer.

Spasilačka akcija bila je kobna i za tročlanu posadu istanbulske policije. Jedan čamac za spašavanje se nasukao na sprud, a tri člana posade se vode kao nestali. Potraga za njima je također u toku.

Jučerašnja oluja na Crnom Moru uzrokovala je još jednu nesreću, teretni brod „BBC Adriatic“ nasukao se na kopno, ali pravovremenom reakcijom posade i usidravanjem, brod je spašen, a članovi posade nisu povrijeđeni.