Svijet
0

Trump u svom stilu: Hillary Clinton je ubila stotine hiljada ljudi

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump je gostujući u televizijskoj emisiji oštro napao protukandidate, kazavši kako je bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton svojom glupošću ubila stotine hiljada osoba te kako je njegov konkurent iz republikanske stranke Ted Cruz manijak.

Gostujući na televiziji Fox, Trump je za ratove i stradanja na Bliskom istoku okrivio Hillary Clinton. Bivša američka državna sekretarka je nedavno izjavila kako je Trumpova antimuslimanska retorika opasna, na što je Trump burno reagovao.

"Ja sam opasan? Ona je ta koja je uzrokovala probleme na Bliskom istoku i odgovorna je za smrt stotina hiljada ljudi zbog svoje gluposti. Zbog nje je to područje totalno uništeno", izjavio je Trump.

Kada ga je voditelj upitao da objasni na šta tačno misli kada kaže stotine hiljada, Trump je odgovorio.

"Ona je bila državna sekretarka, a Obama predsjednik. Dvoje pravih genija. Ona bi bila užasna predsjednica. Mislim da ću ja pobijediti", poručio je kontroverzni Trump.

Ništa manje direktan u svojim izjavama nije bio ni kada je komentarisao svog republikanskog protukandidata Teda Cruza, rekavši kako je riječ o manijaku i osobi koja nema pravi temperament.