Poruka u Georgiji
45

Trump: Ako ne glasate za republikanske kandidate, pobijedit će socijalisti i komunisti

B. R.
Trump u Georgiji pozvao da se glasa za republikanske kandidate za senatore (Foto: EPA-EFE)
Trump u Georgiji pozvao da se glasa za republikanske kandidate za senatore (Foto: EPA-EFE)
Aktuelni američki predsjednik Donald Trump je pozvao stanovnike Georgije da glasaju za republikanske kandidate za senatore jer će u suprotnom pobijediti "socijalisti i komunisti".

Republikanski kandidati za senatore su Kelly Loeffler i David Perdue. Od ishoda izbora u ovoj američkoj saveznoj državi zavisi da li će Demokratska stranka imati većinu u oba doma Kongresa. Trump se biračima obratio na predizbornom skupu u Georgiji.

"Nikada se nije desilo da jedna država ima ovako važnu ulogu u izborima za Senat. Važno je da izađete i glasate. Ako ne glasate, pobijedit će socijalisti i komunisti", izjavio je.

Kako je kazao Trump, socijalizam bi bio tek početak, a onda bi se uspostavila komunistička vlast. Za protukandidate Jona Ossofa i Raphaela Warnocka je rekao da su "dva najekstremnija, krajnje lijeva, liberalna kandidata u historiji".

Ponovio je stav da su predsjednički izbori bili namiješteni i da će on u konačnici pobijediti. Prema njegovim riječima, pokušat će se namijestiti i izbori za senatore u Georgiji.

Trenutni odnos snaga u Senatu je 50 naspram 48 u korist Demokrata. Za kontrolu ovog doma, koji čini 100 senatora, je potrebna natpolovična većina, prenosi Fox News.