Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...da, i nema tog ledolomca koji bi slomio 10-15m debeli led :)
kad gledas programe o eskimima dok buse rupe za ribolov u ledu...i snimke od ronioca ispod....do pola metra debljine onda tuljani na antartiku sto rupe u ledu drze otvorenim....isto tako manje od 1m debljine
28m i meni zvuci ....kao glecher :D led je inace izvrstan izolator, a voda na 4C je najgusca (te pada dole)
28m??? Da se niste malo zanijeli, 2m je prosjecna debljina leda u sjevernom ledenom moru, ... podrucja koja spominjete imaju trenutno 10-15cm, a ne 10-15m leda. Inace led od 5cm bez problema izdrzi i najdebljeg covjeka, a 20-30cm je dovoljno za osrednji automobil... Pozdravi iz Finske!