Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U međuvremenu, procurila američki diplomatski kabela provedena na Wikileaks web stranice su pokazali da je Sulejman je imenovan kao Izrael preferirani kandidat za nasljednika predsjednika Mubaraka, nakon razgovora s američkim dužnosnicima u 2008. godini ( link http://www.wikileaks.ch/cable/2008/08/08TELAVIV1984.html )
Egipatski protesti- SAD poziva vladu Hosnija Mubaraka Egipat Nemir Autor-Jeremy Bowen-BBC novinar za Bliski istok Utorak se moglo vidjeti jedan od najvećih anti-government skupova u Kairu nakon protesta koji su započeli je 25. siječnja. SAD je pozvao egipatsku vladu da odmah,podigne 30 godina staro izvanredno stanje.Nećemo odustati od našeg zahtjeva i da je odlazak režima\", rekao je Ghonim okupljenim na trgu Tahrir,sto izazvalo odusevljenje.Velike gužve također je pokazao u drugom gradu, Aleksandriji i drugih egipatskih gradova i mjesta. Podpredsjednik Egipta Omar Sulejman je kazao da je predsjednik Mubarak izdao smjernice za zaustavljanje represivne mjere protiv opozicije.Protestanti su u pogledu tih obecanja skepticni.U petak, procijenjeno je da je paraliza proizasla iz nemira koštala ekonomiju u prosjeku od $ 310m USA-a dolara (£ 193m) . Broj ljudi koji se okupljaju na trgu po danu je veci svaki dan i opada preko noći.