Vlasnik u šoku
2

Tigar ubijen u pucnjavi nakon bijega iz cirkusa u Parizu

Klix.ba
Upucan tigar (Foto: Twitter)
Upucan tigar (Foto: Twitter)
Tigar koji je jučer pobjegao iz cirkusa u Parizu ubijen je kasno sinoć u pucnjavi, a njegov vlasnik je uhapšen, prenose francuski mediji.

Životinja od blizu 200 kilograma lutala je ulicama glavnog grada Francuske nekoliko sati. Međutim, iako tigar nije nikoga povrijedio nakon bijega iz Bormann-Moreno cirkusa, njegova kratka avantura završila je tragično.

Pariska policija kazala je kako je tigra "neutralizirao" član osoblja iz cirkusa koji će biti otvoren iduće sedmice u blizini mosta Garigliano, na kilometar od Eiffelovog tornja.

Fotografije tigra koji leži mrtav na ulici s krvavim ustima i velikom krvavom flekom duž njegovog tijela uznemirile su brojne Parižane, a najviše aktiviste udruženja za zaštitu životinja.

"Vidio sam tigra kako trči, a potom sam čuo tri pucnja. Tigar je pao na zemlju i počeo krvariti", ispričao je jedan očevidac francuskim medijima.

Sigurnosne službe brzo su blokirale kompletno područje u kojem je tigar upucan.

"Vlasnik je bio u šoku. Kada smo stigli na mjesto događaja, tigar je već bio mrtav", rekao je glasnogovornik pariske vatrogasne službe.

Ovaj incident izazvao je bijes predstavnika Fondacije Brigitte Bardot koji traže zabranu korištenja divljih životinja u cirkusima.