Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turci su bili 500 godina na Balkanu pa nisu dirali crkve. Genocidasi su za samo par mjeseci porusili sve dzamije na prostoru danasnje rs. Cak i u Banja Luci gdje uopce nije bilo ratnih dejstava. O silovanju, logorima, premlacivanju, psihickim torturama, oduzimanju imovine da ne pricam. Pametnom dosta.
Najobičnija laž. Primjerice, 1524. su srušeni samostani i crkve u Kraljevoj Sutjesci, Fojnici, Visokom, Kreševu i Konjicu a nešto kasnije i u Mostaru.
Ja prvi put u svom zivotu cujem za tatarske-turke. Ili su Tatari ili su Turci? Kako moze tatarski turci ?!?!? pa to je kao da se kaze bošnjacki turci
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Najvece zrtve SSSR-a su upravo Rusi,Tatari to dobro znaju ali su licemjeri da to priznaju,pod vladavinom gruzijca Staljina,stradali su milioni rusa,znaci sada bi Rusi trebali biti protiv Rusije jer su od nje stradali u proslosti ,Tatari cine 12% populacije i nacionalna manjina su a ako zele da normalno zive sa svojim komsijama rusima onda trebaju da postuju njihovu volju a ne volju Londona,Washingtona,Pariza.....itd.
kamo srece da tog majmuna staljina nikad nije bilo, da je ljenin dovoljno ziv ostao da stavi pametnog covjeka na vlast, danas bi svjet drugaciji bio ne bi se SSSR pamtio po ubistvima vlastitog stanovnistva, nego po jednakosti prosperitetu
Konstitutivnost naroda je titoisticka izmisljotina ...a zasto bi Tatari na*** radi vjere? vidi se da nemas pojma o Rusiji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tatari su jedini narod na Krimu sto zivi tu ,a rusi su dosle .
Upravo tako. Tatari na Krimu zive od 1.050 godine nove ere, a rusi zadnjih 200-300 god s tim da je velika vecina doseljena na imanja pobijenih i protjeranih Tatara 1945e...
i danas se sudski spori Krim za preotetu imovinu i zemlju od ruskih umirovljenika,samo u Turskoj je protjerano 4 milijona Tatara sa krima,a sta je pobijeno i protjerano na druge strane.
Ovim ljudima treba podhitno dozvoliti Autonimju sa pravom proglasenja nezavisnosti,,,, Turksa kao zemlja matica ovih Turaka to treba insistirati kod svjetskih sila..
Neće ništa gori život imati nego Tatari koji žive u sastavu Ruske Federacije, ponajviše u jednoj od federalnih jedinica Ruske Federacije po imenu Tatarstan. Progone su doživjeli pod vladavinom Staljina(Gruzin po nacionalnosti), koji je odgovaran za(čini mi se) preko dvadeset miliona žrtava komunizma, od kojih je najviše Rusa(pripadnika intelektualne elite koji su se protivili komunizmu). Neosnovana propaganda koju pojedinci sprovode.
tatare treba protjerati u tursku i miran krim...kao sto ce biti i mirna bosna kad neki odu u anadoliju :)))))))))))))))))
jes jes,srbe u srbiju,hrvate u hrvatsku,židove u izrael pa da ostanu samo romi,da ova zemlja jednom dahne
srbi su u srpskoj.....desnicu radivojevica,jovana divljaka,miru lazovica,bogica bogicevica i slicne zadrzite za sebe :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
samo da ne pobjegnu u bosnu , pa primila je ona dosta tursko. muslimanskih izbjeglica iz evrope , trebali bi oni ici kuci odavde , a ne da novi dolaze u ove srpske zemlje
srpske zemlje su oko beograda i nigdje više,to si ti nešto pobrko dostu
odakle si ti ? nisi odavde ? ili ne izalazis cesto iz kuce ?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Turci su 500 godina pazili srbe PA DA SU TURCI MAZILI SRBE 500 GODINE ISTOPILI BI SE
bolje bi bilo da su napravili genocid ko i srbi što su napravili
Tek sam sada primjetio, jebiga kad ne čitam naslov... Koji je to narod tatarski TURCI ?????? Prvi put čujem za njih.
izgleda da je rat poceo!! i zgleda da rusi nisu zadovoljni samo krimom jer se borbe vode mimo krima?! avijacija,artiljeria sve je ukljuceno. idioti.
ako uspiju okupirati i jedan dio ukrajine to bi značilo da mogu da rade šta hoće gdje hoće,neće to ameri i zapad dati,šta se sikiraš za to
ako se nastave dekati niko se nece umijesati osim sto ce prodavati oruzje da se ljudi ubijaju. izgleda ipak da se ponovo pojavio jedan od onih koji sanja o carstvu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
tadasnji rezim je gazio i ruse a ne samo ukrajince ili tatare, koliko miliona rusa je izgubilo zivot pa nikad se tacno nece znati...
tatari su mongolsko pleme, oni svojim porijeklom nemaju nikakve veze s turcima izuzev dijeljenja iste vjere, premda ni to nije sasvim tačno jer mnogi tatari su i pravoslavne vjere. tatari su turci koliko su i bošnjaci turci.
Krimski Tatari nisu Tatari već Turci, a Turci u Turskoj su mješavina Turaka i Slavenskih naroda.
he he he he................................. e ne mogu vjerovati.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Najobičniji propagandni članak. U Rusiji živi oko 5 milijuna Tatara i jedna od saveznih država se zove Tatarstan a njezin predsjednik Rustam Minnikhanov je također Tatar. A drugo, ti Tatari iz Rusije su došli na Krim i pregovarali sa Krimskim Tatarima. Zato nije ni bilo nikakvih nereda od strane istih.
...da malo povučem analogiju, tih 60% rusa j eustavri onih cca 60 boršnjaka i hrvata koji izglasaše neovisnu bih...dakle, što sad kritikujete ruse, kad korist eistu većinu kao i vi 90-ih...
pocelo je dekanje!
Nedajte se Rusima bice vam ko prije Albancima na Kosovu ili sad Srbima na Kosovu
Ovim ljudima treba podhitno dozvoliti Autonimju sa pravom proglasenja nezavisnosti,,,, Turksa kao zemlja matica ovih Turaka to treba insistirati kod svjetskih sila..
...tako je ..i isto omogućiti srbiji i hrvatskoj za bih...
@raso-fahro o kakvim turcima na krimu ti govoris bolan ma vole ih turci ko i nas,samo traze interes jadan obican narod kao i kod nas :(