Podrška za Muska
18

Talibanski vođa se uključio u "rat" društvenih mreža: Twitter jedini ima slobodu govora

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Talibanski vođa Anas Haqqani uključio se u "rat" društvenih mreža između Twittera i Instagramove nove aplikacije Threads, rekavši da više voli platformu Elona Muska zbog politike slobode govora.

Haqqani je kazao da Twitter ima dvije važne prednosti u odnosu na druge platforme društvenih mreža.

"Prva prednost je sloboda govora. Druga prednost je javna priroda i vjerodostojnost Twittera. Twitter nema netolerantnu politiku kao Meta. Druge platforme to ne mogu zamijeniti", kazao je Haqqani.

Mark Zuckerberg, izvršni direktor tvrtke Meta, koja posjeduje Threads, rekao je prošle sedmice da se više od 30 miliona korisnika prijavilo za Threads unutar prva 24 sata platforme, a do ponedjeljka je ta brojka prešla 100 miliona.

Threads je u povojima, ali mnogi ga vide kao alternativu Twitteru, koji se promijenio na razne načine, uključujući plaćene pretplate i verificirane naloge za svakoga ko želi platiti, otkako je Musk kupio kompaniju prošle godine.

Haqqanijev tweet naišao je na negativnu reakciju korisnika Twittera koji su ukazivali na njegovo licemjerje jer govori o slobodi govora kada su prava žena i djevojčica u Afganistanu pogažena nakon što su 2021. i talibani preuzeli kontrolu u državi.