Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izvanredna ideja zajbant! Svaka cast. To bi trebalo usvojiti i bez referenduma, dakle drzavnim dekretom.
de upisi neki nadimak pa da ne trosimo ove @@@@ bezveze :) O tome ti i govorim. Demokratija je veoma selektivno priimejenjena u BiH za racun samo nekih od \'plemena\'. Ali ti i ja to ne mozemo promjeniti. Kao rezultat te \'dosljedne\' primjene principa demokratije, balkanska plemena su izgorila u vatri nasilja.
U svakom slucaju do daljneg se prave bez minareta. Barem u Svicarkoj. A vi pricajte sta god hocete i cuvajte svoja ljudska prava, u drzavi Bosni.
zajbant 17.12.2009. u 14:47 ja mislim da bi se od postojecih djamija trebalo napraviti javni WCi sa besplatnom upotrebom. to mislim da je u skladu sa demokratskim nacelima i isto pod hitno dati na referendum. zgodnija ti je katedrala za to imas i svetu vodicu za toalet
Malo je nezahvalno suditi o Svicarskom referendumu jer je tesko suditi u slucaju ljudskia prava protiv demokratske volje. Interesantno je da se u ovom slucaju na krsenje ljudskih prava definisanih na osnovama zapadnih civilizacijskih normi pozivaju krugovi koji u svojim izvornim sredinama sistematski i dosljedno krse ta ista prava. Sva ta prica o ljudskim pravima je nedoslijedna i suplja.
pa demokratija je daleko od savrsenog sistema jer dozvoljava i omogucuje npr da dve budale nadglasaju jednog pametnog covjeka :) nadam se da ovo nece biti pogresno shvaceno
Vecina gradjana u BiH je referendumom odlucila o buducnosti drzave na nacin koji je potpuno negirao interes jednog kompletnog konstitutivnog naroda. Ja ne vidim nista nelegalno u BiH referendumu, demokratija je demokratija. Ipak, slozicemo se da je taj referendum demokratski pod noge bacio volju kompletnog konstitutivnog naroda.
Demokratija se na racun globalizacije bash poigrala sa identitetima ljudi. Ja ne znam zasto je to izazvalo toliku hampu i zasto je Islamu toliko bitan minaret, tj da cijeli svijet bude obavijen dzamijama, zar ne bi bilo dovoljno da imaju svoje centre u kojima bi mogli da praktikuju vjerske obrede i zasto se ne zadovoljavaju tim. Isto tako, da su kojim slucajem proglasili nepozeljnim zvona pravoslavne crkve u npr Minhenu, ne bi se ni bunio niti iznenadio, sta bi tu bilo cudno jer gradovi ipak treba da imaju svoj identitet isto kao i stanovnici koji zive u istim. Mislim da se predaleko otislo sa nametanjem sopstvenog nacina zivljenja sredinama koje se vecinski ne osjecaju tako. Zasto se referendumom na nivou grada npr Sarajeva ili Banjaluke ne oglasiti po pitanju vjerskih objekata i kolicine istih, siguran sam da bi anonimnost glasaca garantovala zadovoljavajuci program izgleda i identiteta svakog grada pojedinacno. Mada sam licno vise za sportske dvorane i biblioteke, info centrE itd
@zajbant j.e.b.e.m. ti mamu!! gade srpski! :-)
Sta je referendum? Nije mi jasno kako je referendumom moguce krsiti ljudska prava? Referendum je demokratski izraz volje vecine. danasnja nezavisna Bosna i Hercegovina je nastala referendumom, tj demokratskom voljiom vecine stanovnika. Zato je i medjunarodno priznata.
Ma zboli me neka stvar i za referendum i za žalbu.
to bi ti da u koju god dzamiju udjes da te podsjeca na tvoju kucu, e nemoze, kenj@j u svojoj kuci u kojoj god sobi zelis
svajcarci ne dajte se i nemojte pokleknuti. sad bi u inat trebali biti jos slozniji i odlucniji da se toj totalitarnoj i satanistickoj religiji-sekti stane u kraj.
ja mislim da bi se od postojecih djamija trebalo napraviti javni WCi sa besplatnom upotrebom. to mislim da je u skladu sa demokratskim nacelima i isto pod hitno dati na referendum.
ja mislim da trehba sazidati munare na svakom mijestu da budu vece od ajfelove kule svaka kuca muslimanska bi trebalo da ima munaru