Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Švedska je prava decentralizovana demokracija i ovdje nisu dobro razjasnili ovo oko poreza i kako to funkcioniše jer postoje dvije takse za porez, opštinki i državni porez. Svi su obavezni plaćati opštinski porez koji si kreće ca 29-33% od prihodna zavisno od (veličine opštine, broj stanovnika, privrede itd) do godošnjih prihoda od 433.900, od 433.900 do 615.700 plača se dodatno državni porez od dodatni 20% a za prihode preko 615.700 plača se dodatni 25%. I pored ovog VRLO RIJETKO se čuje da ko kuka na poreze.
Kod nas je sve ovo isto samo naopako.Bogati se nediraju.sitna buranija placa sve redovno i uredno..
Tako to rade ozbiljne drzave najvise se uzima od onih koji najvise zaradjuju, jos vladajucu koaliciju cine socijaldemokrati i zeleni, onda je razumljivo da se vise zalazu za srednju klasu drustva.
Bankare i managere ovo nece ni okrznut, ali ce uyebat visu srednju klasu koja je motor razvoja .. bravo idioti.
Prosjecna normalna zarada je 25000-35000 kruna. Oni koji zaradjuju vise normalo da ce placati vise. Dosta je bilo desnicara koji su bogatima davali a uzimali od bolesnih, nezaposlinih i pensionera.
Ovo je kad Bosanac pocne da Svedjanu govori da je idiot. A pola ih nece ni izaci na izbore. :) Ako nista, da poveca izborni prag, da ne bude neko u parlamentu a imao 300 glasova
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Jao informacije...
ovo vi nama namjerno, jelde, da utvrdimo gdje smo, šta smo, ko da ne znamo sve...
Sta ti je reci drzava kako treba, mi ovako nesto nikad necemo dozivjeti.
u jednom momentu pojavljuje se 5 riba....5 reklama za mantile, samo sevaju postave karirane i nesto leprsaju mantili..i reko evo ih lepe svedjanke i okrenemo se ono varijanta, namestaljka, sarm balkanski mi njima odma, jedna od njih pogleda mene i kaze E CAO DJOLE..eeee reko... NASE JBT.....!!! :) ......nase bre....provincijalke, oterane nekim vetrovima, ko zna kakvim.....
hahah dobro si, iskreno da ti kazem da su svi koji su napustili ovu nasu drzavu puno bolje prosli od nas koji smo ostali. Nekad kazem blago njima. ;-)
a što nas bombarduju vijestima iz Švedske u zadnja dva dana :P