Incident u Austriji
14

Svađa kosovskih porodica na gradilištu prerasla u krvavi sukob, četvero povrijeđenih

A. D.
Ilustracija (Heute.at)
Ilustracija (Heute.at)
Policija u Hartkirchenu u Austriji imala je jučer pune ruke posla nakon svađe između dvije kosovske porodice, koja je prerasla u krvavi sukob. U ovom incidentu učestvovalo je sedam osoba, a četiri osobe su povrijeđene.

Sve je počelo tako što je jedan 46-godišnjak svojim automobilom pokušao pregaziti 47-godišnjeg muškarca u trenutku kada je on s kolegama asfaltirao dionicu ceste.

Navedeni 47-godišnjak kojeg je udario vozilom od siline udara bačen je na šoferšajbu vozila, nakon čega je vozač izašao na ulicu te mu je nožem dodatno nanio povrede na tijelu.

Ovom muškarcu je u pomoć pritekao njegov 38-godišnji kolega, no i on je povrijeđen nožem. Tek uz pomoć još jednog kolege savladan je navedeni 46-godišnjak koji je pri tome zadobio povrede na glavi.

Ipak, uspio je pobjeći s mjesta incidenta te je zvao svog 63-godišnjeg rođaka da mu pomogne.

Ovaj mu je sa svojim 22-godišnjim sinom pritekao u pomoć, no druga strana ih je dočekala kamenjem. Na tome se nije završilo te su muškarci s gradilišta krenuli na njih drškama od lopata i metli, a pri tome su im razbili njihovo vozilo, a navedeni 22-godišnjak zadobio je povrede glave.

Ubrzo je intervenisala policija te je uspjela savladati, a potom i privesti izgrednike, prenosi portal Nachrichten.at.