Nakon 20 godina braka
0

Strauss-Kahna ostavila supruga nakon brojnih seks afera

Klix.ba
Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn i njegova supruga Anne Sinclair su se razišli prije mjesec dana, tvrdi izvor blizak Strauss-Kahnu.

Strauss-Kahn, koji se suočio sa suđenjem, a kasnije je oslobođen optužnice za pokušaj silovanja sobarice u jednom hotelu u New Yorku, te je umiješan i u lanac prostitucije u Francuskoj, i njegova supruga Anne Sinclair, bogata nasljednica i odnedavno urednica francuskog izdanja Huffington posta, navodno već mjesec dana žive u odvojenim kućama u Francuskoj.

Sedmični list Closer je ranije u svom internet izdanju izvijestio kako je Sinclair “izbacila” Strauss-Kahna iz njihove kuće u centru Pariza.

Strauss-Kahn je trenutno pod istragom, kojom tek treba biti utvrđeno da li je bivši direktor ove međunarodne institucije znao da se radi o prostitutkama koje su na seks zabave dovodili svodnici.

Državni advokati su proširili istragu i na mogućnosti silovanja u ovom slučaju, jer je jedna od prostitutki izjavila kako su je bivši direktor MMF-a i njegovi prijatelji prisilili na grupni seksualni odnos u decembru 2010. godine tokom posjete Washingtonu. Međutim, žena nije podnijela formalnu optužnicu.

Strauss-Kahn poriče ovakve navode te tvrdi da se ne radi o ženama koje su radile kao prostitutke i da je bilo nasilja.

Inače, Strauss-Kahn, koji je bio i ministar finasija u Francuskoj, i Sinclair su u braku bili 20 godina. Sinclair je ostala s njim i tokom suđenja za slučaj iz New Yorka, kada je sobarica tvrdila da ju je Strauss-Kahn pokušao silovati. Međutim, ovog puta je, čini se, odlučila da ga zauvijek ostavi.